fbpx

Miten sujui vuosi 2020 Systems Gardenilla?

22.12.2020 | Muu toiminta

Vuosi 2020 ei kohdellut yrityksiä tasapuolisesti. Tapahtuma- ja ravintola-aloilla koronakatastrofi vaikutti laajasti, toisilla bisnes pyöri normaalisti tai jopa kiihtyi epidemian seurauksena.

Meille kävi maailmanlaajuisesta pandemiasta huolimatta hyvin.

Maalis-huhtikuussa lähes kaikki panikoivat niin kassatilanteen, projektien jatkuvuuden kuin uusien työtapojenkin kanssa. Teamsit ja Zoomit, etätyö ja digiloikat oli pakko tehdä toimialasta riippumatta. Kukaan ei taatusti osannut ennustaa tai varautua tapahtuneeseen.

Me olimme onnekkaita tässä rytinässä.

Meille muutos oli yllättävän pieni, olimmehan opastaneet organisaatioita Teamsin käytössä ja liiketoiminnan  digitalisoinnissa jo vuosikausia. Työkalut olivat olemassa, yhteydet toimivat ja pienen totuttelun jälkeen pystyimme jatkamaan töitä kuten ennenkin. Muutama projekti keväällä tosin viivästyi ja jopa peruuntui. Toisaalta päädyimme keväällä tekemään kiireellä erilaisia Teams -käyttöönottoja, pelisääntöjä ja sähköisen asioinnin palveluita. Meillä on töitä riittänyt, ja riittää jatkossakin. Kevään rytäkässä digitaalisen ryhmätyön pelisääntöjä ei kaikkialla ehditty sopimaan.

Isoin muutos taisi kuitenkin olla ihmisissä.

Vaikka etätyöskentely on ollut meille jo pitkään arkipäivää, jouduttiin Systems Gardenissakin totuttelemaan uusiin työtapoihin – mitä sitten kun ihmisiä ei tavatakaan enää vapaamuotoisesti päivittäin? Miten ehditään ajatella, kun palaverit täyttävät kalenterin, eikä siirtymäaikoja enää ole?

Miten hoidetaan ergonomia kotitoimistossa? Miten työskentely sujuu, kun jaloissa pyörii pieniä lapsia, etäkoululaisia tai muuten vain isompi porukka kukin omine tarpeineen?

Me kaikki jouduimme opettelemaan uutta, joustamaan, taipumaan ja jotenkin vaan selviämään.

Päällisin tunne itselläni vuodesta 2020 on kuitenkin kiitollisuus. Meillä taisi olla yksi lähihistorian kummallisimmista vuosista, mutta siitä huolimatta selvisimme – muutamasta postilaatikon tyhjentämättä jättämisestä huolimatta – aika pienillä kolhuilla.

Elämä ja työnteko jatkuvat. Erinomaisen tiimin ja asiakkaiden kanssa on mukava työskennellä. Alkukankeuksista huolimatta myös sitä vapaamuotoista kanssakäymistä voi näköjään harrastaa digivälineilläkin.

Pystyimme vetämään läpi mobiiliteknologian käyttöönottoja asiakkaita tai loppukäyttäjiä koskaan näkemättä. Onnistuimme tekemään laajoja käyttöönottoja ja ohjelmistoprojekteja puhtaasti Teamsin varassa. Vaikka kuorma taatusti moninkertaistui, pilvipalvelut pysyivät käyttökunnossa muutamaa alkuvaiheen pientä hikkaa lukuun ottamatta.

Pikkujoulutkin tuntuivat pikkujouluilta, vaikka kotisohvalta ne etänä pidettiinkin.

Vaikka teknologiat muuttuivat, samat upeat ihmiset ympärillä projektit jatkuivat, kehittyivät ja menivät eteenpäin.

Kuten aiempinakin vuosina, Joululoma rauhoittumisineen tulee tänäkin vuonna tarpeeseen. Kiireen jälkeen on taas hyvä pysähtyä lähipiirin kanssa, vetää hetki henkeä ja reflektoida mitä kaikkea tänä erikoisena vuonna ehtikään tapahtua.

Kiitos teille, asiakkaat ja kollegat, vaiherikkaasta koronavuodesta 2020. Tämän hetkisten uutisten valossa näyttää että vuosi 2021 tulee myös olemaan osin koronavuosi – mutta ei se mitään, nyt tiedämme että selviämme siitäkin.

Pidetään kaiken aherruksen keskellä myös lähimmistämme ja terveydestämme huolta – se on loppujen lopuksi aina tärkeintä.

Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta 2021 kaikille!

Pirkka Paronen
Toimitusjohtaja

Ota yhteyttä