Tutustu työntekijöihimme

Hasnat Malik, sovellusasiantuntija


Hasnat MalikValmistuin IT-alan tradenomiksi joulukuussa 2013 Haaga-Helia Ammattikorkeakoulusta. Sain ensimmäisen työpaikkani opintojeni viime vaiheilla toukokuussa 2013 pienestä yksityisestä IT-palveluyrityksestä, joka tarjoaa Microsoft Office 365 -palveluita sekä lähi- ja etätukipalveluita. Olin siellä pääsääntöisesti mukana kehittämässä intranettiä SharePoint 2013 online-alustalla yksityiselle IT-alan konsulttitalolle. Intran valmistuttua tehtäviini kuului siihen liittyvä tuki ja ylläpito.

Systems Gardenilla työskentelen tällä hetkellä tukipalvelussa, jossa käsittelemme asiakkaidemme palvelupyyntöjä. Työ on ollut erittäin mielenkiintoista ja myös haastavaa. Minulle on tärkeää kehittyä työssäni ja saankin Systems Gardenilta erittäin hyvät kehittymis- ja kasvumahdollisuudet omien toiveideni mukaan. Alkusyksystä menen suorittamaan MOS Microsoft SharePoint 2013 -sertifikaatin, joka antaa minulle entistä paremmat valmiudet syventyä ratkomaan asiakkaidemme haasteita.

Tulevaisuuden kannalta minua kiinnostaa erityisesti koodauspuoli. Suurin syy siihen varmasti on se, että jos oikein kunnolla osaa koodata, on mahdollista kehittää jotain aivan tyhjästä. Se on minun mielestäni aivan loistavaa! Jonkin verran koodaustaustaa minulta löytyy etenkin C Sharpista, jota käytin opintojeni aikana. En vielä ole päässyt leikkimään sen kanssa työelämässä, mutta toiveeni on olla jonain päivänä pätevä koodaaja. Ympärilläni on huippuluokan koodareita, jotka auttavat aina ilomielin. Olen oppinut heiltä jo paljon, ja tulen oppimaan vielä paljon lisää jatkossakin.

Olli Pääkkönen, ohjelmistoarkkitehti


Olli PääkkönenOlen Olli Pääkkönen, ollut töissä Systems Garden Oy:ssä sen perustamisesta lähtien. Tehtäväni on huolehtia, että toimitettu järjestelmä vastaa valmistuessaan niitä toiminnallisuus- ja tietoturvavaatimuksia, jotka asiakkaan kanssa yhdessä on projektin suunnitteluvaiheessa päätetty. Lisäksi vastaan siitä, ettei asiakkaan tuotantojärjestelmiin integroitu palvelu missään vaiheessa vaaranna muiden järjestelmien toimivuutta. Arkkitehdin työ on mielenkiintoista ja antoisaa, eikä ATK-tausta ja virkavuosien harmaannuttama tukka ole rasite, päinvastoin.

Aloitin hommat jo lähes 40 vuotta sitten, kotipajassa kasailtiin vahvistimia, valourkuja ja äänensärkijöitä. Harraste jatkui mikrokontrollereiden kautta tietokoneisiin, ammatti oli selvillä jo reilusti ennen lukion päättymistä. Insinööriä minusta ei tullut vaikka koulutukseen hain ja pääsinkin, käytännön työ vei mukanaan reilusti ennen valmistumista. Kokemusta on kertynyt joka laidalta, sulautettujen järjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta kassapäätteiden ohjelmointiin, oheislaitetuotepäälliköstä tietokantakonsulttiin. Ja tietenkin paljon niitä ”alan hommia”, tietojärjestelmien suunnittelua ja toteutusta.

Yleensä kaikki on sujunut mallikkaasti, epäonnistumisista on opittu, parhaat ratkaisut on kannettu mukana ja jalostettu Systems Gardenin omaksi tuotealustaksi. Network Application Server, eli lyhyemmin NAS, kehitettiin 90-luvun puolivälissä vastaamaan silloin uuden selaintekniikan mukanaan tuomiin haasteisiin; HTML-kuvauskieli kehittyi voimakkaasti, julkaisujen sivumäärät ja palvelujen käyttäjämäärät kasvoivat, selaimet siirtyivät IT-kammioista käyttäjien työpöydille. Nyt alusta on kuudennessa versiossaan palvelemassa responsiivisia HTML5-mobiilikäyttöliittymiä. Vanhan koiran uudet haasteet… 🙂

Ville Lamminaho, web-kehittäjä


Ville LamminahoLiityin Systems Gardenin joukkoon web-kehittäjäksi marraskuun 2014 alussa. Pääasiallinen toimenkuvani sisältää web-koodausta HTML:llä, CSS:llä ja JavaScriptillä sekä käyttöliittymäsuunnittelua ja graafista suunnittelua, niin työpöytä- kuin mobiilialustoillekin. Aikani Systems Gardenilla on kasvattanut ja monipuolistanut osaamistani valtavasti. Olen oppinut paljon uutta web-teknologioista ja olen onnistunut valjastamaan osaamiseni hyötykäyttöön sekä SharePoint-ympäristöissä että talon omissa mobiiliratkaisuissa.

Suoritin opintoni muutaman välivuoden jälkeen loppuun kesällä 2014 ja valmistuin kauppatieteiden maisteriksi pääaineenani tietojärjestelmätiede. Opinnoissani erikoistuin käytettävyyteen liittyviin asioihin. Työskentelin aiemmin teknisenä asiantuntijana Lionbridge Oy:llä, jossa vastasin käännösprosessiin liittyvistä teknisistä työvaiheista osana lokalisointi-insinööritiimiä. Web-teknologioiden osaamiseni perustuu enimmäkseen pitkäaikaiseen harrastuneisuuteen: ensimmäiset nettisivuni koodailin jo viime vuosituhannen puolella. Vapaa-aikani täyttää ensisijaisesti parin kuukauden ikäinen tytär, mutta ajan riittäessä soitan mieluiten kitaraa, pelaan videopelejä (Hot right now: Bloodborne!) tai kuljen pitkin metsäpolkuja koiran kanssa.

Meille töihin?


Toimintamme perustuu itsenäisten tiimien kantamaan vastuuseen. Tämä edellyttää kykyä toimia itseohjautuvasti vapaassa ympäristössä ja uskallusta vaikuttaa yhteisiin asioihin. Meillä firman johto ja työntekijät istuvat samassa pöydässä isoja päätöksiä tehtäessä. Kannamme yhdessä huolta niin projekteista kuin asiakkuuksistakin. Työhön liittyvien tavoitteiden ohella meitä yhdistää halu nauttia elämästämme myös työn ulkopuolella. Työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen ei ole meillä pyrkimys – se kulkee mukana tekemisessämme joka päivä.

Ota yhteyttä info@systemsgarden.com, niin jutellaan lisää! Kerrothan meille mm. seuraavista asioista:

  • Kerro ohjelmistoista joiden kanssa tulet erityisen hyvin toimeen
  • Millaiset ovat koodaustaitosi? Oletko innostunut hyödyntämään tai syventämään niitä?
  • Minkälaista projekti- ja koulutuskokemusta sinulta löytyy?
  • Millaisia tutkintoja olet suorittanut ja mitä niistä olet oppinut?
  • Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi?
  • Paljasta erityistaitosi, josta olet ylpeä!
  • Liitä mukaan myös CV:si ja linkki mahdolliseen portfolioon, blogiin tai webbisivuille.