fbpx

LEHDISTÖTIEDOTE
14.10.2016

Sähköinen tulityölupa Meyerin telakalla voitti turvallisuuspalkinnon

Digitaalinen mobiilisovellus lisää merkittävästi paloturvallisuutta Meyer Turku Oy:n työkohteissa

Systems Garden Oy:n ja Meyer Turku Oy:n yhdessä kehittämä sähköinen tulityölupa voitti torstaina 13.10.2016 Vuoden Turvallisuusoivalluspalkinnon Finnish Security Awards -kilpailussa. Kilpailu on Turvallisuus & Riskienhallinta -lehden järjestämä tapahtuma, jossa turvallisuuspalkintoja jaetaan vuosittain eri kategorioissa.

Sähköinen tulityölupa on mobiilisovellus, joka parantaa turvallisuutta ja järkevöittää prosesseja tulitöitä sisältävissä rakennushankkeissa. Meyerin telakalla tarvitaan jopa satoja tulityölupia päivässä. Aiemmin paperisia lupia haettiin tietyltä vastuuhenkilöltä ja työaikaa kului jonottamiseen. Lisäksi tulitöiden kokonaisuutta oli vaikea saada hallintaan.

Mobiilisovelluksen myötä tulityöluvat voidaan nyt myöntää saman tien paikan päällä. Kokonaisuutta seurataan näytöiltä ja resursseja riittää työkohteiden fyysiseen tarkastukseen.  Sähköisen tulityöluvan ansiosta palonalkuja ei ole esiintynyt telakalla enää juuri lainkaan. Koko toimintakulttuuri on muuttunut sujuvammaksi ja turvallisemmaksi.

”Sähköinen tulityölupa mahdollisti ensimmäistä kertaa reaaliaikaisen visuaalisen tilannekuvan kunkin rakenteille olevan laivan tulityötilanteesta, eli missä tulitöitä on menossa ja kenen toimesta”, kertoo Petri Moisio Meyerilta.

Digitalisaatio mullistaa toimintatavat ja turvallisuuskulttuurin

Uuden teknologian myötä toimintamalleja voidaan muuttaa turvallisemmiksi, tehokkaammiksi ja helpommiksi lähes kaikilla aloilla. Pirkka Paronen Systems Gardenilta muistuttaa, että kyse ei ole vain vanhojen välineiden korvaamisesta uusilla. ”Digitalisaatio tuo mahdollisuuden tehdä ja ajatella asioita kokonaan uudestaan. Teknologisten innovaatioiden myötä syntyy aivan uusia toiminnan ja yhteistyön malleja, joiden hyödyntäminen on vasta alkuvaiheessa.”

”Meillä on vielä paljon tekemistä, jotta saamme nykyteknologian tarjoamista mahdollisuuksista kaiken hyödyn irti. Kun rutiineja automatisoidaan, voidaan vapauttaa ihmisten resursseja kehittämiseen”, sanoo Petri Moisio Meyer Turusta.

”Teknologia ei kuitenkaan saa olla itseisarvo, se tulee valjastaa toiminnan ja turvallisuuden parantamiseen. Turvallisuuskulttuurin luominen on pitkä muutosprosessi, jossa teknologian lisäksi työyhteisön osallistamisella on keskeinen rooli.”

Lisätietoja:
Pirkka Paronen, pirkka.paronen@systemsgarden.com, p. 050 5921207
Systems Garden Oy on suomalainen ohjelmistoyritys, jolle mobiilit käyttöliittymät ovat lähtökohtana kaikissa ratkaisuissa.

www.systemsgarden.com

finnishsecurityawards.fi
Turvallisuus ja riskienhallinta -lehti

Finnish security awards 2016 -logo

Tutustu voittajatoteutukseen: Meyer

Tulityölupien mobiilisovellus tuo turvallisuutta ja säästöjä