fbpx

Kaikki ajoneuvotieto yhdessä sovelluksessa

Ajoneuvoni System Oy rakentaa Suomen suurinta ajoneuvodatapalvelua. Systems Garden on mukana matkalla palvelun innovatiivisen mobiilisovelluksen kehittäjänä.
Ajoneuvoni on uudenlainen palvelualusta, joka kokoaa samaan tietokantaan ajoneuvojen tekniset tiedot, omistajatiedot ja huoltotiedot. Lisäksi Ajoneuvoni tuo saman sateenvarjon alle autoiluun ja liikenteeseen liittyvät palveluntarjoajat.

“Autojen ja muiden ajoneuvojen käyttöön liittyy valtava määrä tärkeää dataa, ja kuitenkaan ei ole olemassa yhtä keskitettyä paikkaa, josta kaikki tieto löytyisi. Siksi tällä palvelulla on huikeat mahdollisuudet”, palvelun kehittämisestä vastaavan Ajoneuvoni System Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Kervinen sanoo.

Uuden ratkaisun valttikortti on kootusti ja nopeasti saatavilla olevat ajoneuvotiedot. Näin käyttäjät saavat tukea esimerkiksi ajoneuvon osto- ja myyntitilanteessa. Myös huolto ja katsastaminen onnistuu entistä sulavammin.

“Kun toukokuussa 2018 katsastusten välinen aika pitenee, yhä suurempi osa autoilijoista joutuu muistelemaan, milloin se oma katsastusaika taas onkaan. Ajoneuvoni-palvelu muistuttaa katsastuksista. Palvelu myös ehdottaa kerätyn ajoneuvodatan perusteella sopivia huoltoja.”

Ajoneuvoni System Oy:n visio on olla Suomen ensimmäinen ja suurin ajoneuvotietojen tarjoaja. Yrityksen liiketoimintaidea on, että kattava alusta tuo palvelun piiriin yhteistyökumppaneiden huoltoja ja ajoneuvojen ylläpitopalveluita käyttävää asiakaskuntaa. Hankkeen keihäänkärkenä toimii Ajoneuvoni-mobiilisovellus, joka tekee palvelun käytöstä mahdollisimman helppoa.

Pilottiasiakkaat aloittavat sovelluksen käytön kesällä 2018, ja palvelu lanseerataan arviolta myöhemmin syksyllä. Prototyyppi toimii käyntikorttina palvelun markkinoinnissa uusille yhteistyökumppaneille, kuten huolto- ja katsastusliikkeille sekä muille alan yrityksille ja toimijoille. Siksi sovelluksen ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien täytyy säväyttää jo pilottivaiheessa.

Systems Garden toteutti Ajoneuvoni-sovelluksen kokeiluversion. Kervinen kertoo, että lähtökohtana oli rautalankamalli, johon oli hahmoteltu sovelluksen toimintaperiaate ja olennaisimmat toiminnot. Systems Gardenin tehtävä oli rakentaa rautalankamallista toimiva ja edustava.

“Systems Garden valikoitui yhteistyökumppaniksemme hyvän palvelun ja innostuneen otteen vuoksi. Tulokulma oli alusta saakka oikea, projektiin lähdettiin tarkasti näkemystämme kuunnellen.

Kun projektiin lähdettiin, alusta asti johtoajatuksena on ollut, että palvelun on oltava käyttäjille mahdollisimman helppokäyttöinen ja nopeasti omaksuttava.”

Helppokäyttöisyyttä lisää Systems Gardenin toteuttama mobiili dokumentointi: Huoltokuitit ja muut asiakirjat voidaan digitoida ja tallentaa suoraan järjestelmään valokuvaamalla ne älypuhelimella. Käyttäjät voivat tarkastella tietojaan visuaalisessa ja selkeän kronologisessa muodossa.

Vaikka Ajoneuvoni-palvelun käyttöliittymä on ensisijaisesti mobiilisovellus, mukaan liittyville palveluntarjoajille sovelluksen tueksi on rakennettu verkkoselainpohjainen käyttöliittymä ja ajanvarausohjelmisto.

Kokonaisuuden on siten taivuttava sekä useiden samanaikaisten käyttäjien kuormitukseen, että monien palveluntarjoajien vaatimuksiin. Siksi avoin ohjelmistorajapinta oli keskeinen elementti uuden sovelluksen rakentamisessa.

“Alkuvaiheessa palvelun kaikki uuden palvelun mahdollisuudet ja kehityssuunnat eivät ole välttämättä edes tiedossa. Avoin rajapinta tekee mukaan liittymisestä kaikille osapuolille tulevaisuudessa helppoa ja myös taloudellisesti järkevää.”

Kervinen kertoo, että vaikka toivottuja ominaisuuksia oli napakka nippu, suunnitellussa aikataulussa pysyttiin. Systems Garden toteutti projektin alkupisteestä testauskelpoiseen prototyyppiin noin kahdessa kuukaudessa.

“Uutta väkeä tuli Systems Gardenilta mukaan aina tarpeen niin vaatiessa”, Kervinen kiittelee.

Seppo Kervinen, hallituksen puheenjohtaja

”Systems Garden valikoitui yhteistyökumppaniksemme hyvän palvelun ja innostuneen otteen vuoksi.”
Ajoneuvoni System Oy kehittää uuden ajan huoltokirjasovellusta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

Ota yhteyttä