fbpx

Ohjelmistokehitys

Ohjelmistoprojekti, mobiilisovellus, tietojärjestelmä, sovelluskehitys, digitaalinen disruptio… softakehityksellä on monta nimeä.  Tutustu palveluihimme alla:

Uudet projektit

Onko sinulla ajatus uudesta sähköisestä palvelukanavasta, mobiilisovelluksesta tai työtä automatisoivasta sovelluksesta. Kaipaako ideasi vahvistusta? Pitäisikö mobiilisovellusta kokeilla vielä kentällä ennen kuin se tehdään loppuun? Muutamme ideasi todeksi.

 

Järjestelmäkehitys ja modernisointi

 Onko sinulla toimiva sovellus, jonka elinkaari alkaa olla loppuvaiheessa. Kaipaako käyttöliittymä siirtoa nykypäivään? Mobiiliyhteensopivuutta?  PItäisikö konehuoneen rautakasa siirtää pilveen? Loppuiko Microsoftin vakioalusta kesken? Päivitämme sovelluksesi tähän päivään.

Työlupasovellus mobiililaitteessa ja tietokoneessa

Miten toimimme?

Ohjelmistoprojekti avaimet käteen
Kannamme tarvittaessa kokonaisvastuun ohjelmistoprojektista suunnittelusta käyttöönottoon ja ylläpitoon. Teemme ohjelmistoprojekteja määrittelyn perusteella joko kiinteähintaisena tai tavoitehinnalla pienistä ohjelmistokomponenteista kokonaisjärjestelmiin.

Ketterä ohjelmistokehitys
Ketterät ohjelmistokehityshankkeemme etenevät vaiheittain, yleensä n. 2-4 viikon sprinteissä. Lopputulos elää tavoitteiden, demojen ja välikatselmusten kautta tavoitteena saavuttaa paras mahdollinen lopputulos vaiheittain. Ketterän kehityksen palvelumme ovat yleensä aika- tai työmääräveloitteisia.

Konsulttitoimeksiannot
Omaamme vankan asiantuntemuksen eri teknologioista. Meiltä saat asiantuntijan omaan projektiisi – React -frontend -kehitykseen, Microsoft-backendiin (Azure, SQL, C#) tai Microsoft 365 -konsultointiin –  hyvällä tuntihinnalla.

Miksi Systems Garden?

Systems Garden on ohjelmistotalo, jonka erikoisosaamista on bittien ja datan sovittaminen liiketoiminnan tarpeisiin. Toimintamallimme joustavat tarpeen mukaan, kehitystä teemme aina asiakkaan ehdoilla. Vaikka teemme kehitystä myös ns. ”pitkästä tavarasta”, käytämme pohjalla valmisratkaisuja ja monistettavia ohjelmistokomponentteja. Olemme tehneet ohjelmistokehitysprojekteja jo lähes 20 vuotta.

Asiakkailtamme olemme saaneet kiitosta kyvystämme toimia tulkkina teknologian ja liiketoiminnan välillä, innovatiivisesta ajattelusta, tavallista ystävällisemmistä käyttöliittymistä sekä osaamisestamme yhdistää ohjelmistomme osaksi muusta järjestelmäkokonaisuutta. Meillä on ”kädet saveen” -asenne ja halu näyttää konkreettinen ja toimiva lopputulos yli kauniiden visioiden.

Asiakkaamme sanoin: Systems Gardenin kanssa on vaan niin mukava tehdä töitä.

 

Käyttämämme teknologiat ja alustat

Asiantuntijamme osaavat eri teknologioita ja valitsemme aina asiakkaallemme sopivimman teknologiapakan. Kotialustamme on Microsoft – valtaosa töistämme liittyy Azureen, Microsoft 365:seen tai Power Platformiin. Teknologiaa tärkeämpää on kuitenkin aina asiakkaamme tarve, tavoitteet ja niihin nähden tarkoituksenmukainen ympäristö.

Microsoft Azure logo

Moderni pilvialusta asiakkaan omasta kapasiteetista tai kauttamme. Kirjautuminen Azure AD-tunnuksilla. Ei erillisten salasanojen tai tunnusten kanssa tuskailua.

Microsoft 365 logo

Microsoft 365 -palvelut SharePointista Teamsiin. Palvelu peruskliksuttelua pidemmälle. SPFX ja taustaprosessit.

Power BI logo

Raportointi Microsoft Power BI:llä, automatisaatiot Power Automatella (Flow), tarvittaessa ripaus Power Appsia. Kaikkea ei tarvitse koodata itse.

Power BI logo

Mobiiliystävälliset käyttöliittymät Reactilla tai React Nativella. Kaikkiin päätelaitteisiin. 

Määrittely ja suunnittelu

Tarvitsetko lisää ymmärrystä digitalisaatioprojektin laajuudesta, osa-alueista tai kustannuksista? Määrittely- ja suunnittelupalvelumme kautta tiedät mitä, kenelle ja miksi. Määrittelyprojektin tuloksena saat kattavan suunnitelman ja realistisen työmääräarvion ennen sitoutumista toteutusprojektiin. Hanke etenee selkeästi teemoitetuissa työpajoissa, jotka johtavat yhdessä kohti kontrolloitua, etukäteen suunniteltua, toteutettavissa olevaa lopputulosta.
Tiedä mitä tilaat. Tarvittaessa kilpailutat määrittelyllämme eri toimittajat ja teknologiat.

Määrittely ja suunnittelu

1. Liiketoimintavaatimukset

Maalaamme ison kuvan kokonaisuudesta. Kartoitamme liiketoiminnan tavoitteet. Keräämme onnistumisen mittarit. Kartoitus vastaa kysymykseen ”Miksi?” Jatkamme projektia vain, mikäli vastaus kysymykseen tyydyttää kaikkia osapuolia.

2. KÄYTTÄJÄRYHMÄT JA KÄYTTÖTAPAUKSET

Sovellushankkeissa on tärkeää ymmärtää käyttäjien tarpeet laajasti. Luetteloimme eri käyttäjäryhmät tarpeineen selkeästi. Puramme toiminnallisuudet käyttäjälähtöisiksi käyttötapauksiksi. Teemme suunnitelman, jossa keskiössä on tekniikan sijaan loppukäyttäjä.

3. RAUTALANGAT JA UI DESIGN

Osana suunnittelua on tärkeää hahmottaa miltä sovellus näyttää ja tuntuu käytännössä. Piirrämme sovelluksesta rautalankamallit. Tarvittaessa teemme myös visuaalisen suunnittelun.

4. Teknologia ja datamallit

Kaikki sovellukset perustuvat dataan. Osana suunnittelua piirrämme tieto- ja käsitemallit, valitsemme tallennusteknologiat ja tutkimme dataintegraatioiden mahdollisuudet ja tarpeet.

Prototyypit ja Proof-of-Concept

Kaikkea ei välttämättä voi aina suunnitella etukäteen. Digitalisaation myötä ihmisten tapa toimia muuttuu ja usein haastena ei ole teknologia vaan prosessien muuttuminen ja siihen liittyvät ennalta arvaamattomat vaikutukset. Käytämme kehityshankkeissamme usein prototyyppimalleja (”Miltä se tuntuu käytännössä?”) ja Proof-of-Concept -toteutuksia (”Onko se käytännössä mahdollista?”).

1. Paperiprototyyppi

Yksinkertaisin prototyyppitoteutus syntyy suunnittelun pohjalta paperilla. Ensimmäisiä rautalankamalleja voi käyttää esim. PDF-formaatissa siten, että sovelluksesta saa selkeän käsityksen.

2. Toiminnallinen prototyyppi

Toiminnallinen prototyyppi on ”klikkailtava” oleva demo, jossa ei kuitenkaan vielä ole data mukana. Käyttöliittymä toimii kuten lopullisessakin versiossa. Työkaluna useimmiten Adobe xD.

3. Sovellusprototyyppi

Sovelluksen osa tai esiversio. Tavoitteena on saada käsitys hankkeen eri osa-alueista, haasteista tai datan uudelleenkäytettävyydestä. Parhaassa tapauksessa sovellusprototyyppi ensimmäinen vaihe itse projektissa.

Havaintolista

Sovellusten modernisointi

Maailma on täynnä ohjelmistoja ja dataa. Aina ei kannata aloittaa alusta, kun edellisen softan elinkaari alkaa lähetä loppuaan. Toteutamme sovelluksia ja ohjelmistoja olemassa olevan datan tai tietojärjestelmien ympärille. Mikäli vanha käyttöliittymä kaipaa uudistamista tai olemassa oleva järjestelmä kaipaa mobiilikäyttöliittymää tai muuten vaan freesausta, voimme auttaa. 

1. Liiketoimintavaatimukset

Olemassa olevan ohjelmiston ja datan kartoitus. Tavoitteet. Kannattavuusanalyysi.

2. Järjestelmäanalyysi

Tarkempi läpikäynti datalle, olemassa olevan järjestelmän toiminnallisuudet ja rajapinnat. Integraatiosuunnitelma.

3. Sovelluskehitys

 Toteutus ohjelmistoprojektina – ketterästi tai avaimet käteen. 

4. Ylläpito ja tuki

Halutessasi tarjoamme sovellukselle ylläpidon ja säännöllisen seurannan ja jatkokehityksen.

Auditointilomake mobiililaitteessa

Sovelluskehitys ja ohjelmistoprojektit

Teemme rutiiniluonteisesti sovelluskehitystä Azureen, Microsoft 365 -alustalle ja Teamsiin pienistä web-osista laajoihin kokonaisjärjestelmiin. Azurea voidaan hyödyntää myös integraatiovälineenä, data-alustana tai pelkästään fasadina taustajärjestelmiin. Kun M365 -alusta loppuu kesken, on alustaa tyypillisesti laajennettu erilaisilla SharePoint-, Infopath-, tai Power Apps -laajennuksilla. Laajasti alustaa tuntevasta kumppanista on hyötyä, kun et halua keksiä pyörää kokonaan uudestaan.

Auditointilomake mobiililaitteessa

1. Määrittely / suunnittelu

Suunnitelma joko osana projektia tai oman määrittelysi mukaisesti.

2. Ohjelmistoprojekti

Toteutus ohjelmistoprojektina – ketterästi tai avaimet käteen. Kapasiteetti tai asennus Microsoftin pilvipalveluun.

3. Ylläpito ja tuki

Halutessasi tarjoamme sovellukselle ylläpidon ja säännöllisen seurannan ja jatkokehityksen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

14 + 8 =