fbpx

Linnanmäki – Sähköisellä ajopäiväkirjalla tehokkuutta turvallisuuteen

Linnanmäen laitteet tarkistetaan päivittäin. Systems Gardenin toteuttama sähköinen ajopäiväkirja on kriittinen osa huvipuiston toimintaa. Sovelluksella kirjataan kaikki huomiot ja se mahdollistaa viestinnän laitteiden käyttäjien ja huoltoporukan välillä. 

Linnanmäen huvipuisto Helsingissä panostaa todella paljon turvallisuuteen. Kunnossapitopäällikkö Aki-Petteri Padar käyskentelee eri laitteissa, tutkien niiden kuntoa silmämääräisesti.

– Meillä kaikki huvipuistolaitteet tarkistetaan päivittäin. Lisäksi osalla laitteista on myös viikkotarkastusohjelma. Tämä sähköinen ajopäiväkirja on se, mihin kaikki huomiot kirjataan, Padar esittelee.

Demosta yhteistyöllä valmiiksi järjestelmäksi

Ajatus vanhan analogisen ajopäiväkirjan sähköistämisestä syntyi vuoden 2015 tienoilla. Linnanmäkeä jo vuosikymmenien ajan ylläpitänyt Lasten Päivän Säätiö kartoitti yhteistyökumppaneita digitaalisen ratkaisun toteuttajaksi, ja Systems Garden valikoitui toimittamaan heille demon.

– Demoa käytettiin yhdessä meidän analogisen ajopäiväkirjan kanssa pitkään, ja siitä kehitettiin yhdessä Systems Gardenin kanssa toimiva järjestelmä. 2018-kaudelle saimme siirryttyä kokonaan sähköiseen ajopäiväkirjaan, Padar muistelee.

Kahdensuuntainen viestintä käyttäjien ja huollon välillä

Sähköinen ajopäiväkirja mahdollistaa kahdensuuntaisen viestinnän laitteiden käyttäjien ja huoltoporukan välillä. Käytön aikana tulevat huomiot ja viat kirjataan ajopäiväkirjaan, ja huolto näkee sieltä, mikä laite kaipaa huomiota ja pystyy käyttämään havaintoja vikojen paikallistamiseen. Aamulla taas saapuvat käyttäjät näkevät, että laite on tarkastettu, huollettu ja valmiina avattavaksi.

– Helppokäyttöisyys oli meille ensiarvoisen tärkeää. Lisäksi meille ei ollut alussa vielä ihan selvää, mihin kaikkeen järjestelmä taipuu, ja mitä kaikkea siihen pystytään koodaamalla lisäämään. Systems Gardenin koodareihin olemmekin erityisen tyytyväisiä, Padar kiittelee.

Aktiivinen kumppanuus tärkeää

Sähköinen ajopäiväkirja on kriittinen osa huvipuiston toimintaa, ja siksi yhteistyökumppanilta vaaditaan palvelualttiutta sekä joustamista. Jos järjestelmä kaatuu puiston ollessa auki, puhelimeen pitää pystyä vastaamaan.

– Yhteistyökumppanin pitää olla aktiivisesti mukana. Ja aktiivisesti mukana pitää olla myös kehitystyössä. Koodaaminen ei ole meidän työtä, joten emme välttämättä edes tiedä, mitä kaikkea koodaamalla voidaan tehdä. Siksi kaipaamme ideoita ja ohjeita. Siinä Systems Garden on erittäin hyvin onnistunut, Padar pohtii.

Sähköinen ajopäiväkirja

Aki-Petteri Padar, kunnossapitopäällikkö

”Koodaaminen ei ole meidän työtä, joten emme välttämättä edes tiedä, mitä kaikkea koodaamalla voidaan tehdä. Siksi kaipaamme ideoita ja ohjeita. Siinä Systems Garden on erittäin hyvin onnistunut.”

Linnanmäki-logo

Helsingin Alppilassa sijaitseva Linnanmäki on Suomen vanhin huvipuisto.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

7 + 9 =

Ota yhteyttä