fbpx

Keikat kännykkään Aressa

Liikkuvan työn ohjausratkaisu, Liito, antaa aikaa olennaiseen

Talotekniikan asiantuntija Are panostaa digitaaliseen kehitykseen sekä palveluissaan että omissa toimintamalleissaan. Talotekninen työ on itsessään hyvin konkreettista, mutta monia taustatoimintoja ja kommunikointia voidaan huomattavasti tehostaa oikeilla digitaalisilla ratkaisuilla.

Kun Are osti viime vuonna Lemminkäinen Talotekniikan, syntyi tarve saada kasvaneelle kokonaisuudelle yhteinen liikkuvan työn ohjausjärjestelmä. Nyt Aren asentajien taskusta löytyy Systems Gardenin toimittama Liito-ratkaisu, joka säästää aikaa, työtä ja ajokilometrejä.

Stoppi turhalle työlle

Liikkuvan työn ohjausjärjestelmässä Aren asentajat ja huoltomiehet saavat työtilaukset suoraan kännykkäänsä. He näkevät työhön liittyvät tiedot, merkitsevät tunnit sovellukseen ja kuittaavat työn tehdyksi. Ennen mobiilia kenttätyön ohjausta asentajat saattoivat ajaa useita kertoja päivässä konttorille vastaanottamaan tilauksia ja täyttivät erilaisia lomakkeita. Nyt kirjaukset hoituvat puhelimen avulla parilla napautuksella.

”Tuohan tämä paljon nopeutta ja mobiliteettia työhön, kaikki ylimääräinen ajelu on loppunut. Nyt keikkoja pystytään myös osoittamaan suuremmille asentajaryhmille samanaikaisesti”, kertoo sovellusasiantuntija Teemu Pukkila Aresta.

Samoin hallinnollinen kuorma on kevyempi. Järjestelmän kautta työnjohto resursoi työtilaukset tekijöille, seuraa tilannetta ja toimittaa tehdyt tunnit laskutukseen. Aren tapauksessa mobiili työnohjaus on rakennettu SAP-pohjaisen toiminnanohjausjärjestelmän päälle ja toimii sen kanssa saumattomassa yhteistyössä.

”Esimiesten hallinnollinen työmäärä on laskenut huomattavasti mobiilin työnohjauksen ja toiminnanohjausjärjestelmän integraation ansiosta. Papereita ei enää tarvitse pyöritellä eikä kirjata samoja asioita uudestaan eri järjestelmiin. Kentällä syötetyt tiedot jatkavat tarkistuksen kautta matkaansa SAP:iin laskutettaviksi. Meille on ollut iso juttu myös se, että kaikilla on nyt älylaitteet ja yhteydenpito on lisääntynyt sähköisen kommunikoinnin myötä. Jokainen on ajan tasalla siitä, mitä työkuvioissa tapahtuu”, kiittelee Pukkila.

Riippumattomuus antaa vaihtoehtoja

Arelle tärkeää järjestelmän valinnassa oli erityisesti laiteriippumattomuus. Systems Gardenin liikkuvan työn ohjausjärjestelmä toimii kaikilla älylaitteilla eikä ole sidoksissa tiettyihin taustajärjestelmiin.

”Kaikki ratkaisumme suunnitellaan suoraan asiakkaalle ja samalla hyvin joustaviksi. Emme halua lukita asiakasta tiettyyn järjestelmään emmekä vaadi sitoutumista. Kaikki olemassa olevat investoinnit toimivat meidän sovellustemme kanssa”, kertoo Pirkka Paronen Systems Gardenilta.

Systems Gardenin lähtökohtana on toimittaa ratkaisuja, jotka ovat mahdollisimman intuitiivisia ja käyttäjänsä näköisiä. Arelle suunniteltiin ratkaisu nimenomaan asentajien tarpeita ajatellen. Käyttöliittymä avautuu suoraan omaan näkymään, josta tarvittavat toimenpiteet löytyvät saman tien.

”Liito, kuten muutkin Systems Gardenin Gate-tuoteperheen mobiiliratkaisut, tehdään asiakkaan liiketoimintatarpeet huomioiden. Prosessien tehostaminen mobiiliratkaisuilla on useimmilla yrityksillä vielä alkuvaiheessa ja lisäksi digitalisaatio mahdollistaa täysin uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Työsarkaa riittää kaltaisellemme toimijalle, joka osaa mukautua asiakkaan tarpeisiin ja tilanteisiin”, Pirkka jatkaa.

Aina eteenpäin

Are päätyi valitsemaan toimittajaksi Systems Gardenin, koska aiemmat kokemukset yhteistyöstä olivat rohkaisevia. Myös merkkiriippumattomuus ja vahva asiantuntemus puolsivat päätöstä.

”Innovatiivisuus tulee läpi Systems Gardenin kanssa toimiessa: uusia ideoita pulppuaa koko ajan ja he osaavat tuoda ne hyvin esille. Arvostan sitä, että tuotetta jatkokehitetään koko ajan”, arvioi Teemu Pukkila.

Liikkuvan työn ohjausratkaisun osalta Aren perustavoitteet on saavutettu ja järjestelmä on osoittanut toimivuutensa. Nyt katse suuntautuu jatkokehitykseen ja erilaisiin lisäominaisuuksiin, joita otetaan käyttöön pala kerrallaan.

”Eihän näissä asioissa valmista tule koskaan, vaan aina mennään kehityksen mukana eteenpäin”, Pukkila toteaa.

Aren työntekijöitä

Teemu Pukkila, sovellusasiantuntija

”Tuohan tämä paljon nopeutta ja mobiliteettia työhön, kaikki ylimääräinen ajelu on loppunut. Nyt keikkoja pystytään myös osoittamaan suuremmille asentajaryhmille samanaikaisesti.”
Are

Are

Are Oy on suomalainen talotekniikka- ja kiinteistöpalveluyritys, joka tarjoaa tatalotekniikan palveluita uudiskohteiden urakoinnista kiinteistön ylläpitoon ja huoltoon sekä korjausrakentamiseen. Are työllistää 2900 henkilöä 25 paikkakunnalla Suomessa ja Venäjällä. Are on kotimainen perheyritys ja osa Onvest-konsernia.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

14 + 12 =

Ota yhteyttä