fbpx

Keravan Energia Oy investoi työturvallisuuteen ja laadun parantamiseen

Keravan Energia Oy otti käyttöön kolme Systems Gardenin Gate HSEQ-tuoteperheeseen kuuluvaa, työturvallisuuden ja laadun parantamiseen tarkoitettua mobiilisovellusta: Gate Työluvat, Gate Havainnot sekä Gate Auditoinnit.

Työluvat sähköisiksi

Gate Työluvat, jossa hallinnoidaan sekä työlupia että vaadittuja pätevyyksiä sähköisesti, otettiin ensimmäisenä käyttöön kesällä 2020.

Turvallisuuspäällikkö Lasse Väisäsen mukaan sähköisten työlupien käyttöönoton ajoitus ei olisi voinut olla parempi.

”Sovellus otettiin käyttöön pandemia-aikaan, juuri ennen kiireistä vuosihuoltoa. Työlupien sähköisellä käsittelyllä vältimme ruuhkat tulostimella ja pystyimme minimoimaan henkilökontaktit”, Väisänen kertoo.

Sekä revisio että käyttöönotto menivät hyvin.

Sovelluksessa on huomioitu sekä alihankkijat että lupien arkistointi. Arkistointi tehdään automaattisesti Keravan Energian Microsoft 365-ympäristön SharePoint-kirjastoon.

Havainnot helpommin talteen

Gate Havainnot, jonka avulla tehdyt turvallisuushavainnot kerätään, käsitellään ja raportoidaan sähköisesti, otettiin käyttöön syyskuun 2020 lopulla.

”Havaintojen käsittely on nyt pois yhden ihmisen käsistä”, Väisänen kertoo. ”Työntekijätkin ovat tyytyväisiä. He pääsevät tekemiinsä havaintoihin käsiksi ja näkevät, että niihin reagoidaan”, hän jatkaa.

Reaaliaikainen turvallisuushavaintojen raportointi on toteutettu Power BI:llä, ja tuotannossa tehdyistä turvallisuushavainnoista tehdään kuukausiraportti myös johtoryhmälle.

”Havaintoja tuli ensin rypäs; nyt tilanne on vähän tasaantunut. Puolen vuoden aikana havaintoja on tullut sata, vuodessa niitä on yleensä tullut toista sataa. Ja mobiilisovelluksia näppärästi käyttävät kesätyöntekijät ovat vasta tulossa”, Väisänen tuumaa.

Turvallisuuskierrokset ja auditoinnit

Gate Auditoinnit, jota on tarkoitus käyttää laitoksen turvallisuuskierroksiin sekä verkosto- ja ympäristökierroksiin, on lähtenyt hitaammin liikkeelle. Pandemiasta johtuva ehdoton tapaamiskielto siirsi tapaamisia ja kierroksia.

Keväälle 2021 ajoitetussa sisäisessä auditoinnissa sovellusta voidaan jo hyödyntää.

”Laitoskierroksiakin on jo tehty, ja niiden perusteella on huomattu, että raportoinnissa on vielä jonkin verran kehitettävää”, Väisänen kertoo. “Sisäisessä laatuauditoinnissa poikkeamasta tehdään kirjaus myös havaintosovelluksen puolelle.”

Ei erillistä käyttäjähallintaa

Gate-sovellukset hyödyntävät käyttäjähallinnassaan Azure AD -autentikointia.

”Loimme sovelluksia varten parikymmentä uutta käyttäjäryhmää, jotta erilaiset käyttöoikeudet ja luvitukset sovelluksen sisällä voitiin toteuttaa”, kertoo Marlo Vuorentie, joka vastaa Keravan Energialla mm. Azure AD -käyttäjähallinnasta. ”Autentikointi on hoitunut hyvin, eikä tukitarpeita tai epäselvyyksiä ole matkan varrella ollut”, Vuorentie kertoo.

”Tämä on ollut mielenkiintoinen projekti. Törmäsin messuilla Systems Gardeniin, ja siitä tapaamisesta tämä lähti eteenpäin”, Väisänen jatkaa.

“Havaintosovelluksesta lähdettiin liikkeelle. Projektista tuli isompi ja se laajeni alkuperäisestä, mutta näemme saadut hyödyt suurina entiseen verrattuna.”

“Pakko on vaan kehittää asioita, ei voi jäädä paikalleen. Nyt meillä on yksi alusta, monta toimintoa, kaikki yhdessä paikassa”, turvallisuuspäällikkö Lasse Väisänen tiivistää.

Turvallisuuspäällikkö Lasse Väisänen

“Pakko on vaan kehittää asioita, ei voi jäädä paikalleen. Nyt meillä on yksi alusta, monta toimintoa, kaikki yhdessä paikassa.”

Linnanmäki-logo

Keravan Energia Oy on kuntaomistajiensa (Keravan kaupunki 96,5 % ja Sipoon kunta 3,5 %) kautta asiakkaidensa omistama yhtiö, jonka toiminta-ajatuksena on ylläpitää alueen kilpailukykyä ja hyvinvointia esimerkiksi edullisten hintojen kautta, ja painottaa valikoimissaan uusiutuvaa ja CO2-vapaata energiaa.   

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

8 + 7 =

Ota yhteyttä