fbpx

Orion Oyj – Työluvat samassa näkymässä

“Karttamaailma ja tilannekuva. Niistä en voisi enää luopua!” Tomi Hyppönen, Security Manager Orion Oyj:ltä toteaa painokkaasti. 

Kipinän ja Pertun, Orionin tulityölupasovelluksen sekä perehdytys- ja turvallisuussovelluksen tarina alkaa Turun telakalta, jossa Hyppönen oli käymässä. Paikallinen turvallisuuspäällikkö esitteli heille tulityösovelluksen, joka oli Systems Gardenin tekemä.

Sovellus teki vaikutuksen, ja Hyppönen otti yhteyttä Systems Gardeniin.

“Halusimme sähköisen järjestelmän karttaominaisuuksilla, jotta näemme, missä töitä tehdään.”

Vaivaton käyttöönotto

Orionilla katsottiin ensin demo läpi, sen jälkeen sovellusta koekäytettiin.

“Meillä oli sisäisesti tehty kaavio, miten prosessi menisi, ja siitä sitten vaan lähdettiin tekemään. Toteutus on ollut Systems Gardenin kanssa todella helppoa ja vaivatonta.”

Kun riskiluokitelluissa tiloissa tehdään luvanvaraisia töitä, sillä on vaikutusta henkilöstön ja toimitilojen turvallisuuteen. Sovelluksen helppous ja nopeus olivat vaatimuslistan kärkipäässä, jotta sen käyttökynnys olisi mahdollisimman matala. Kipinä on aputyökalu myös riskiarvioinnissa. Sovelluksen tarkistuslistan avulla kartoitetaan, onko tilassa työskentely riski vai ei.

Projektin alkuvaiheessa räätälöitiin tulityöhön tarvittavat lomakkeet. Karttasovellusta varten toimitettiin satakunta CAD-kuvaa tuotanto- ja toimitiloista, mutta muuten prosessi muistutti valmisohjelmiston käyttöönottoa.

“Se oli lyhyt ja nopea projekti, pari kuukautta ja homma oli valmis. Se oli niin helppoa kuin olla ja voi”, kiittelee Hyppönen Kipinän käyttöönottoa.

Sähköinen työlupa mobiililaitteella ja työkoneella

Kuvituskuva: Gate Työluvat -sovellus. Kuva ei ole Orionin sovelluksesta.

Kaikki luvanvaraiset työt samalle kartalle

Myöhemmässä vaiheessa otettiin perehdytys- ja turvallisuussovellus Perttu yhtä kitkattomasti mukaan. Kun kaikki luvat säiliöluvista, nostimista, haitta-aineista, teline- ja tulitöistä on karttasovelluksessa, se antaa erinomaisen tilannekuvan, mitä missäkin on käynnissä.

“Nyt näemme heti, jos tiloissa on riskejä tai esimerkiksi kaikki luvanvaraiset työt tehdään samalla alueella. Vartija käy päivän päätteeksi katsomassa, mikä on töiden tilanne, ja jos vaikka palohälytys tulee, näemme heti, mistä hälytys on voinut saada alkuunsa”, Hyppönen kuvailee.

“Voimme tarkastella tilannetta huonekohtaisesti, kuvat skaalautuvat todella hyvin. Karttamaailmasta en voisi ikinä luopua!”

Myös raportointia kehitettiin pidemmälle. Nyt sovelluksesta voi tarkistaa, onko esimerkiksi kiinteistökumppanit tehneet lupia, ja näillä mittareilla arvioidaan kiinteiskumppaneiden suoriutumista.

Raportoinnista myös selviää, että Kipinässä tehdään lähes parituhatta lupaa vuodessa, Pertussa kolmisensataa.

“Yhteistyö on ollut niin loistavaa, ettei voi sanoa mitään huonoa”, Hyppönen toteaa lopuksi.

Security Manager Tomi Hyppönen

”Se oli lyhyt ja nopea projekti, pari kuukautta ja homma oli valmis. Se oli niin helppoa kuin olla ja voi.”

Xamk-logo

Orion Oyj

Orion on suomalainen lääkeyhtiö – hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

2 + 3 =

Ota yhteyttä