fbpx

Pestes Oy – Mobiili työkalu työn ohjaukseen, asiakasviestintään ja dokumentaatioon

Kun yksittäisiä asiakaskäyntejä, joissa käsitellään biosidivalmisteita, kertyy vuodessa toista kymmentä tuhatta, työn raportoinnista tulee äkkiä tärkeämpää kuin itse työstä.

Alan konkarit Pekka Vuorinen ja Mikko Korhonen käynnistivät tuhoeläintorjuntaan erikoistuneen Pestes Oy:n vuonna 2016. Toimintaa tukemaan tarvittiin työkalu, jolla voitiin hallita työkuormaa ja tarjota mahdollisimman laaja asiakasraportointi.

Toimintaa aloiteltaessa käytössä oli alalla yleisesti tunnettu ohjelmisto sekä Excel. Kun kasvu lähti kunnolla käyntiin, huomattiin, että raportoinnista tarvittiin paljon kattavampi kuin silloisilla työkaluilla oli mahdollista tehdä.

”Meillä on paljon pieniä tapahtumia, joita pitää pystyä hallitsemaan helposti, myös kentällä. Lisäksi työkalun tuli olla mahdollisimman yksinkertainen, jotta kenttäväen on helppo käyttää sitä”, Pestes Oy:n toimitusjohtaja Pekka Vuorinen kertoo.

Ohjelmisto omiin tarpeisiin

Eräs asiakastyötä tekevä henkilö suositteli Systems Gardenia. Yhteistyö alkoi 2018 sovelluskehitysprojektilla. Aluksi käytettiin Systems Gardenin mobiilidokumentoinnista kertynyttä kokemusta. Koska vakiotuotteella tai -toiminnanohjausjärjestelmällä ei pystytty Pestesin tarpeita ratkaisemaan, tekniseksi ratkaisuksi valikoitui räätälöity sovellus .NET-sovellusalustalla. Nykyisin järjestelmä on kytketty muun muassa taloushallinnon ohjelmistoihin sekä Microsoftin Power BI -raportointiin.

”Työkeikat tulevat myynnin ja asiakaspalvelun kautta, josta ne kirjataan heti meidän järjestelmäämme, ja työnjohto siirtää ne kentälle. Kun asukkaan kanssa on sovittu käyntipäivästä, kenttätyöntekijät käyvät kohteessa ja tekevät merkinnät älypuhelimilla tai tabletilla suoraan järjestelmään. Raportit menevät suoraan tilaajalle sähköpostiin. Hyväksytystä raportista kulkee hallintoon tieto, että työn voi laskuttaa”, Vuorinen kuvailee yhteistyön tuloksena syntyneen ohjelmiston toimintaa.

”Meillä on myös asiakasextranet teollisuudelle, josta saa esimerkiksi pohjakartat ja vähän enemmän tietoa perusraportin lisäksi.”

Lux-intra
Kentälle valittiin Applen tuotteet, sillä sanelutekniikka on niissä hyvä. Osa kenttäraporttien merkinnöistä tehdään kätevästi sanellen.

Toiminnan ohjauksen lisäksi huomioon otettiin lisääntyvä tiedottamisen tarve.

”Haemme kasvua myös yksityispuolella. Meille loppuasiakkaan eli yleensä asukkaan informointi on avainasemassa. Asukkaan kanssa täytyy esimerkiksi sopia päivä, jolloin työntekijämme ovat kohteessa, mutta esimerkiksi naapureille käynneistä ei tiedoteta. Tiedonsiirto ja tiedottamisen hallinta on siis hyvin tärkeää”, hän jatkaa.

SG:ksi nimetty järjestelmä toimii hyvin ja on Systems Gardenin tukipalvelun piirissä, mutta koskaan ei ole valmista. Uusia kehitysideoita pulpahtelee säännöllisesti esiin.

”Dataa meillä on aivan älyttömästi. Myös asiakkaat haluavat tietää, mitä kohteessa on tapahtunut. Power BI -raportointia haluamme hyödyntää vielä nykyistä laajemmin. Lisäksi esimerkiksi jyrsijätorjunnan etähallinnassa on paljon mahdollisuuksia”, Vuorinen visioi.

”Ei ole helppoa välittää tietoa uudelle tekijälle. Ohjelmistotalot eivät aina ymmärrä tarpeitamme. Yhdessä Systems Gardenin kanssa tätä on tehty alusta saakka, ja aika hyvä siitä tuli heti. Uusia ominaisuuksia ja päivityksiä saadaan mutkattomasti”, Vuorinen kuvailee hyvin sujunutta yhteistyötä Systems Gardenin kanssa.

Pestes Oy:n toimitusjohtaja Pekka Vuorinen

“Meillä on paljon pieniä tapahtumia, joita pitää pystyä hallitsemaan helposti, myös kentällä. Lisäksi työkalun tuli olla mahdollisimman yksinkertainen, jotta kenttäväen on helppo käyttää sitä.”
Xamk-logo

Pestes Oy

Pestes Oy on uudenlainen tuhoeläinhallinnan palveluyritys

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

8 + 4 =

Ota yhteyttä