fbpx

Know Your Client -työkalu rahanpesulain muutokseen

mennessä 15.10.2018Toimintatapojen digitalisointi

Uusi rahanpesulaki tuli voimaan 3.7.2017. Uuden lain myötä mm. finanssialan toimijat, tilintarkastajat, asianajajat, kiinteistönvälitysliikkeet, vero- tai yritysneuvontaa tarjoavat ja kirjanpitotoimistot velvoitettiin parempaan asiakkaan tuntemiseen ja tunnistamiseen, riskiarvion laatimiseen sekä ilmoittamaan mahdollisista rahanpesuepäilyistä.

Systems Garden auttoi Borenius Asianajotoimisto Oy:tä suoraviivaistamaan ja automatisoimaan tätä prosessia.

BoreKYC-työkaluksi nimetty digitaalinen ratkaisu säästää Boreniuksen työntekijöiltä ja asiakkailta monta manuaalista työvaihetta. Kun asiakkaan tunnistaminen tehtiin aiemmin pdf-dokumenteilla ja sähköpostilla, BoreKYC:n avulla asiakas saa sähköpostiinsa linkin esitäytettyyn sähköiseen lomakkeeseen, jonka tarkistaminen ja muokkaaminen on helppoa ja nopeaa. Lisäksi ratkaisu on tietoturvallinen.

Järjestelmään on mahdollisuus lisätä päätöksiin liittyviä kommentteja. Uuden ohjelmiston ja prosessin ansiosta asiakkaiden tunteminen ja tunnistaminen on selvästi syvällisempi prosessi ja kestää tiukankin tarkastelun, sillä jokainen työvaihe on täysin auditoitavissa jälkeenpäin.

Tarvitsetko sinäkin luotettavan ratkaisun asiakkaan tunnistamiseen? Älä epäröi, ota meihin yhteyttä!