fbpx

Alupro – Ydinosaaminen ja kilpailuedut toiminnanohjauksen pohjaksi

Systems Gardenin tarjoama modulaarinen kehitysmalli valikoitui ulkopuolisen konsultin suosituksesta parhaaksi toiminnanohjausjärjestelmäksi Aluprolle. Valmiit järjestelmät eivät tukeneet luontevalla tavalla Alupron toimintamallia, eikä tyhjästä rakennettavaan tietojärjestelmäprojektiin ryhtyminenkään olisi ollut järkevää.

”Toimintamme ei ole puhtaasti projektitoimintaa eikä puhtaasti tuotteiden toimittamista. Toimitamme arkkitehtonisesti vaativia metallisia pintarakenteita ja IV-ratkaisuja sekä tuotteita asiakkaillemme. Toiminnassamme yhdistyy siten niin suunnittelu- kuin toimitusprojekteja sekä tuotevalmistusta. Haasteena meillä toiminnanohjausprojektissa oli löytää järjestelmä, joka pystyy palvelemaan meitä kokonaisvaltaisesti”, kertoo Alupron toimitusjohtaja Vesa Samela.

Alupro valitsi ulkopuolisen konsultin selvityshankkeeseen, jolla kasvavan ja monipuolistuvan liiketoiminnan tarpeisiin rakennettaisiin oma toiminnanohjausjärjestelmä. Systems Garden erottui edukseen sekä valmiista tuoteratkaisuista että täysin nollasta rakennettavista järjestelmistä modulaarisuudellaan. Systems Gardenin ratkaisu sisälsi valmiita osia järjestelmän rakentamiseen Alupron tarpeiden mukaan. Modulaarinen ratkaisu lisäksi tuki Alupron kehittyvää liiketoimintaa joustavuutensa vuoksi.

”Projekti toteutettiin osissa ketterällä tavalla. Samalla kun saimme orastavan version uudesta järjestelmän osasta, pääsimme myös tutkimaan omia toimintatapojamme ja kehittämään niitä eteenpäin. Emme halunneet sovittaa liiketoimintaamme valmiin järjestelmän muottiin, mutta olimme valmiit kehittämään toimintaamme koko ajan”, Samela kertoo.

Ydinosaaminen ja kilpailuedut toiminnanohjauksen perustaksi

Toiminnanohjausjärjestelmän rakentamisessa liikkeelle lähdettiin Alupron liiketoiminnan perusteista. Alupro on tutkinut asiakkaidensa odotuksia kumppanuudesta ja löytänyt yhdessä pitkän kokemuksen myötä tärkeimmät kilpailukykytekijät liiketoiminnassaan. Nämä otettiin toiminnanohjausjärjestelmän pohjaksi. Järjestelmä on siten suoraan yhteydessä asiakastarpeisiin, Alupron toimintamalliin ja osaamiseen sekä kilpailuetuihin.

”Emme aloittaneet esimerkiksi taloushallinnon tarpeista, vaan avasimme koko tekemisemme järjestelmäprojektin pohjaksi. Järjestelmän myötä voimme tehokkaammin palvella asiakkaitamme. Ilman osaavaa kumppania, joka ymmärtää liiketoimintamme prosessit, ei tällainen projekti olisi ollut mahdollinen”, Samela sanoo.

Koska järjestelmä on rakennettu koko Alupron toimintaprosessin mukaiseksi, se on myös laajassa käytössä yrityksessä: kaikki yrityksen työntekijät käyttävät sitä tavalla tai toisella. Johdon raporttien lisäksi järjestelmässä ovat mukana esimerkiksi varastonhallinta ja yrityksen henkilöstölle infonäytöillä jaetut näkymät tuotannon tilanteeseen tiimeittäin. Päätelaitteesta riippumatonta järjestelmää on sujuva käyttää niin kulmahuoneessa kuin kentällä.

”Arkipäiväiset prosessimme mallinnettiin järjestelmään ja nyt tehtävät, kuten esimerkiksi työmaan vastaanotto, kuljetuskuittaukset, itselleluovutukset ja varaston inventointi tehdään mobiilisovelluksen kautta”, Samela kertoo.

Alupro Oy valmistaa vaikuttavia arkkitehtonisia pintarakenteita, laadukkaita IV-ratkaisuja ja muotoilupalkittuja turvakaiteita. Tuusulassa hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitsevan yrityksen liikevaihto on noin 11 miljoonaa euroa vuonna 2018 ja palveluksessa on noin 70 työntekijää.

Vesa Samela, Alupron toimitusjohtaja

”Ilman osaavaa kumppania, joka ymmärtää liiketoimintamme prosessit, ei tällainen projekti olisi ollut mahdollinen.”
Alupro suunnittelee ja valmistaa Tuusulassa vaikuttavia arkkitehtonisia pintarakenteita ja laadukkaita IV-ratkaisuja.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

Ota yhteyttä