fbpx

Kemijoki – intranet käy kuin hanska käteen

Suomen merkittävimmän vesi- ja säätövoiman tuottajan Kemijoki Oy:n intranet syntyi nopealla aikataululla ja palvelee nyt asiantuntijaorganisaatiota hyvin. Systems Garden toteutti viestinnällisen intranetin Office 365 -ympäristöön.
Kemijoki Oy muutti toimintamalliaan tilaaja- ja asiantuntijaorganisaatioksi vuonna 2014. Henkilöstön määrä väheni parista sadasta muutamaan kymmeneen. Samalla vastuu työasema- ja palvelinympäristön hallinnasta ja ylläpidosta siirtyi Enfolle.

”Toimintamallin muutoksen myötä useita tietojärjestelmiä uusittiin. Viestintäalustan uudistamista pohdimme Enfon kanssa ja päädyimme Microsoft-ympäristöön ja Office 365 -maailmaan.”

Aluksi laadittiin tiekartta O365-palvelujen käyttöönottamiseksi. Liikkeelle lähdettiin sähköposteista ja pikaviesteistä. Tämän jälkeen Kemijoki Oy:ssä otettiin käyttöön Sharepoint Online ja käynnistettiin intranet-projekti.

”Toimivalla viestinnällä ja intranetillä on meille tärkeä merkitys. Intranetin avulla saamme asiat hallitusti ja helposti ylläpidettävään ja käytettävään muotoon.”

Ennen intranet-projektin aloittamista Kemijoki Oy oli kartoittanut henkilökunnan toiveita ja näkemyksiä. Tätä kautta rakentui kuva siitä, millainen uuden intranetin tulisi olla.

”Varsinkin mobiilius oli meille uudessa intranetissa erityisen tärkeä asia. Asiantuntijaorganisaatiossamme tietoihin on päästävä käsiksi mistä tahansa.”

Kun tulevan intranetin yleiset raamit olivat tarkentuneet, varsinaiseen kehitystyöhön päästiin käsiksi.

”Ylläpitoresurssimme ovat aika rajalliset ja siksi ei kannattanut suunnitella kovin vilkkuvaa ja välkkyvää alustaa. Sen sijaan halusimme riisuttua, asiapitoista ja minimalistista, josta oikeat asiat löytyvät nopeasti. Toisaalta emme halunneet myöskään lähteä toteuttamaan kovin järeitä ratkaisuita, sillä intranetin kaikki käyttötarpeet eivät olleet meillä vielä sataprosenttisesti suunniteltuja.”

Kemijoki Oy:n intranet toteutettiin Systems Gardenin Verso-käyttöönottomallilla. Verso-mallissa tyypillisimmät ja suosituimmat intranet-ominaisuudet muodostavat pohjan asiakkaan tarpeiden mukaan kustomoitavalle intranetille. Annettujen taustatietojen perusteella Systems Garden tuotti Kemijoki Oy:n intrajärjestelmästä ennakkoversion.

”Saimme Systems Gardenilta valmiina hyvän valikoiman perusaihioita, joista valitsimme meille sopivimmat.”

Kun ensimmäinen versio oli käyty yhdessä läpi, siirryttiin kustomointivaiheeseen. Aho kehuu, että ensimmäisen työpajan aikana päästiin jo todella pitkälle.

”Systems Gardenin ketterä lähestymistapa tuotti nopeasti näkyviä tuloksia, joita voitiin yhdessä kehittää. Näin pystyimme hyvissä ajoin arvioimaan ja myös muuttamaan projektin suuntaa. Systems Garden toi kehitysvaiheessa hienosti esille erilaisia toteutusmahdollisuuksia ja ominaisuuksia.”

Kustomointityöpajassa ajatus keskeisistä toiminnallisuuksista kirkastui. Kemijoki Oy:llä esimerkiksi havaittiin, että perinteinen intranetin navigaatiopohja ei välttämättä ole yrityksen tarkoituksiin paras mahdollinen.

”Ohjeistuksemme ovat pitkälti dokumenttimuodossa. Emme halunneet muuntaa dokumenttien sisältöä erillisiksi sivuiksi, joten päädyimme hybridimalliin, joka yhdistää dokumentti- ja sivustosisällöt.”

Suurin osa kustomointityöstä tehtiin kahden päivän työpajassa Kemijoki Oy:n tiloissa Rovaniemellä. Kaikkiaan projektin pituus oli noin kaksi kuukautta.

” Intraprojekti meni maaliin odotettuakin nopeammin ja jouhevammin Systems Gardenin osaavassa ohjauksessa.”

Tapio Aho, Tietohallintopäällikkö

”Systems Gardenin ketterä lähestymistapa tuotti nopeasti näkyviä tuloksia, joita voitiin yhdessä kehittää. Näin pystyimme hyvissä ajoin arvioimaan ja myös muuttamaan projektin suuntaa.”
Kemijoki Oy on merkittävin vesi- ja säätövoiman tuottaja Suomessa. Yritys omistaa 20 vesivoimalaa ja tuottaa Suomen kaikesta vesivoimasta kolmanneksen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

Ota yhteyttä