fbpx

Linnanmäki – responsiivinen intranet

Kaikissa päätelaitteissa toimiva Lintsinet varmistaa, että Linnanmäen lähes 650 kausityöntekijää pysyvät ajan tasalla huvipuiston tapahtumista ja pääsevät näppärästi katsomaan vuorolistansa.

Kaikissa päätelaitteissa toimiva Lintsinet varmistaa, että Linnanmäen lähes 650 kausityöntekijää pysyvät ajan tasalla huvipuiston tapahtumista ja pääsevät näppärästi katsomaan vuorolistansa.

Keväällä, huvikauden alkaessa Linnanmäen henkilöstömäärä kymmenkertaistuu. Myös kesän kausityöntekijöille on tarpeen viestiä tärkeistä, ajankohtaisista asioista. Perinteisesti tiedottaminen on hoidettu eri työpisteisiin jaetuilla paperitulosteilla.

”Keskustelut alkoivat helmikuussa 2015: meillä oli selkeä näkemys siitä, että viestintä pitäisi saada pois paperilta, kaikille helpommin luettavaan muotoon. Tarpeita oli myös vakituisen henkilöstön intranetiin ja dokumentinhallintaan liittyen, mutta kauden alun lähestyessä päätimme aloittaa kehittämisen kausityöntekijöiden intrasta”, taustoittaa Linnanmäen ICT-päällikkö Aki Aaltonen.

Mobiilioptimointi ja palveluasenne ratkaisivat

Kausityöntekijöiden intranet nimettiin Lintsinetiksi, ja tavoitteeksi asetettiin responsiivinen järjestelmä, jota voisi käyttää millä tahansa laitteella. Lintsinetin kautta kausityöntekijät pääsisivät katsomaan vuorolistansa sekä pysyisivät ajan tasalla päivittäiseen työhön ja työympäristöön liittyvissä asioissa.

”Teknologiaksi oli jo aiemmin valittu SharePoint, ja erään kumppaniehdokkaan kanssa käyty läpi yksi SharePoint-workshop, mutta varsinaisesta toteutuksesta pyysimme tarjouksen myös Systems Gardenilta. Lopulta palveluasenne, aktiivisuus asioiden selvittämisessä sekä erittäin pitkälle viety Verson mobiilioptimointi ratkaisivat valinnan SG:n eduksi”, Aaltonen perustelee.

Realistiset tavoitteet

Lintsinetin sisältöä oli jo määritelty melko pitkälle kausityöntekijöiden esimiesten sekä vakituisen henkilöstön toimesta. Systems Gardenin kanssa projekti käynnistettiin yhdellä workshop-päivällä, jossa oli mukana koko projektiryhmä.

”Pohdittiin porukalla, mitä on realistista lähteä tällä aikataululla tekemään, miten pidetään jalat maassa. Lintsinet haluttiin pitää tässä vaiheessa hyvin simppelinä, jotta saisimme sen varmasti käyttöön kauden alkuun mennessä”, kertoo Aki Aaltonen.

Toisessa workshopissa Systems Garden esitteli hahmottelemansa sivuston rakenteen ja graafisen ilmeen. Siltä pohjalta hiottiin lopullinen muoto Lintsinetille.

”Samassa kokoontumisessa harjoiteltiin SharePointin käyttöä. Oli kiva huomata, että järjestelmän omaksuminen koettiin helpoksi ja sen toiminnasta mobiilissa oltiin vaikuttuneita. Myönteisestä suhtautumisesta huolimatta olin silti yllättynyt siitä, miten nopeasti Lintsinetiin alkoi ilmestyä sisältöä, ja miten suuria käyttöluvut ovat olleet”, Aaltonen iloitsee.

Käyttäjäystävällisyyttä ja avoimuutta

Lintsinet pitää sisällään tapahtumakalenterin, päivätiedotteet, jokaisen osaston omat uutiset sekä yleiset, kaikkia koskevat uutiset. Lähtökohtana tekemiselle oli avoimuus: myös muiden kuin oman osaston uutisia pääsee halutessaan lukemaan ja tarjolla on myös suora kanava palautteen antamiseen.

Lintsinet on integroitu kolmannen osapuolen toimittamaan vuorolistapalveluun.

”Käytössä on single sign-on eli kirjautumalla Lintsinetiin käyttäjä pääsee myös vuorolistapalveluun. Tämä on käyttäjäystävällistä, ja samalla se varmistaa, että kausityöntekijät näkevät tärkeät uutiset silloinkin, kun ne kiireen vuoksi saattaisivat muuten jäädä näkemättä”, Aki Aaltonen perustelee.

Valmista aikataulussa

Realistiset tavoitteet ja sitoutuminen yhteiseen tekemiseen varmistivat sen, että Lintsinet saatiin käyttöön suunnitelmien mukaan huvikauden alussa toukokuussa. Käyttö on ollut aktiivista ja käyttäjien palaute hyvää.

”Tiukassa aikataulussa saatiin aikaiseksi järjestelmä, joka on Linnanmäen näköinen ja käyttäjäystävällinen. Se houkuttelee käyttämään ja on selkeästi lunastanut paikkansa”, Aaltonen kiittää.

”Samoin on paikkansa lunastanut Systems Garden, jonka asiantuntijat ovat helposti lähestyttäviä, rentoja tyyppejä. SG:llä oivalletaan asiakkaan liiketoiminnan tarpeet, ja ketterä toimintatapa varmistaa, että valmista syntyy”, arvioi Aaltonen.

Yhteistyö jatkuu seuraavaksi vakituisten työntekijöiden intranetin rakentamisessa sekä SG Gatella toteutettavan, mobiililaitteissa toimivan huoltokirjajärjestelmän kehittämisessä.

Linnanmäki: Aki Aaltonen

Aki Aaltonen, ICT-päällikkö

”Systems Gardenilla oivalletaan asiakkaan liiketoiminnan tarpeet, ja ketterä toimintatapa varmistaa, että valmista syntyy.”

Linnanmäki / Lasten päivän säätiö

Lasten Päivän Säätiö on jo 65 vuotta ylläpitänyt ja kehittänyt Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja suomalaiselle lastensuojelutyölle. Vuonna 2014 lahjoitettiin lastensuojelutyöhön 3,9 miljoonaa euroa ja tavoite vuodelle 2015 on 4,1 miljoonaa euroa. Huvipuistossa työskentelee vakituisesti noin 60 henkeä, ja huvikauden aikaan kausityöntekijöitä on jopa 650.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

Ota yhteyttä