fbpx
Delete Finland – käyttäjäystävällisempää intraa rakentamassa

Delete Finland – käyttäjäystävällisempää intraa rakentamassa

Delete Finland – käyttäjäystävällisempää intraa rakentamassa

Mobiiliystävällinen intranet helpottaa huomattavasti työntekijöiden sisäistä viestintää. Noin 800 ammattilaista työllistävälle Deletelle toimiva ja helppokäyttöinen intraratkaisu onkin viestinnän kannalta erittäin tärkeä.

Delete on yksi Pohjoismaiden johtavista ympäristöpalveluiden tarjoajista. Puhdistuspalveluratkaisuihin erikoistunut yritys toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa, jossa uusi intranetjärjestelmä otettiin käyttöön neljä vuotta sitten – niin ikään Systems Gardenin avustuksella.

Uuden toimitusjohtajan myötä intraa lähdettiin viemään käyttäjäystävällisempään suuntaan myös Delete Finlandilla. Samalla uudesta yksinkertaistetusta intrasta poistettiin vanhentuneita tietoja ja dokumentaatiota päivitettiin.

Deleten intranet on aiempaa yksinkertaisempi, mikä tukee sen helppokäyttöisyyttä ja näin ollen yrityksen sisäistä viestintää.

Uusi intranet työntekijöiden ehdoilla

Delete Finlandin ICT-johtajan Petri Savon mukaan intranetin uudistuksessa on otettu huomioon erityisesti kenttätyön vaatimukset.

– Työntekijät ja työnjohto ovat koko ajan liikkeellä, ja siksi intraa käytetään usein kännykällä. Uutta versiota lähdettiinkin rakentamaan mobiilikäyttäjien näkökulmasta. Intrassamme on nyt käytännössä yksi sivusto, jonka alta kaikki tieto löytyy. Valikkoratkaisuja muutettiin yksinkertaisemmiksi, selkeämmiksi ja toimivammiksi. Samalla myös vanhoja ja ylimääräisiä tietoja poistettiin.

– On tärkeää, että kaikki palvelut ovat intran kautta helposti saatavilla. Ajankohtainen uutisointi ja henkilöhaut ovat nyt nopeammin löydettävissä. Uudessa versiossa intran saa näppärästi auki myös suoraan Teamsista, Savo listaa.

Kahden kuukauden projekti

Deleten intranet uudistettiin nopealla aikataululla: vain kahdessa kuukaudessa. Koska Systems Gardenin kanssa oli tehty toimivaa yhteistyötä jo aiemmin, yhteistyökumppani oli helppo valita.

– Mitä kauemmin projekti kestää, sen kalliimmaksi se luonnollisesti tulee. Koska meidän intrastamme tuli aika kevytrakenteinen, oli sen toteuttaminenkin edullista.

Savo peräänkuuluttaa sujuvan yhteistyön merkitystä. Yhteydenpito Systems Gardenin kanssa oli jatkuvaa ja uudet muutokset esiteltiin selkeästi.

– Tärkeintä tällaisen projektin toteutuksessa on substanssiosaamisen ohella helppous ja kommunikointi. Systems Gardenin kanssa kaikki sujui todella hyvin. Projekti eteni meidän osaltamme erittäin vaivattomasti, koska heidän päästään viestittiin hyvin aktiivisesti.

Selkeä ero entiseen

Intranetin kävijämäärät ovat kasvaneet huimasti, mikä kertoo sivuston muuttumisesta käyttäjäystävällisemmäksi. Delete Finlandilla ollaan tyytyväisiä myös siihen, että uuden intranetin päivittäminen ja ylläpito on helpompaa kuin aiemman version. 

– Sivusto on entiseen intraan verrattuna yksinkertaisempi ja mobiiliystävällisempi. Uudessa intrassa loppukäyttäjät on otettu hyvin huomioon – on mietitty, mitkä heidän tarpeensa ovat ja millä laitteilla he intraa käyttävät. On tärkeää, että sivustosta ei ole tehty liian teknistä, Savo kiittelee.

Kaiken kaikkiaan hän on tyytyväinen sekä työn kulkuun että lopputulokseen. 

– Teemme vielä pieniä muutoksia ja varmistamme, että intra pysyy jatkossakin toimintakunnossa. Yhteistyömme Systems Gardenin kanssa siis jatkuu.

Delete Finlandin ICT-johtaja Petri Savo

”Systems Gardenin kanssa kaikki sujui todella hyvin. Projekti eteni meidän osaltamme erittäin vaivattomasti, koska heidän päästään viestittiin hyvin aktiivisesti.”

Delete-logo

Delete

Delete on yksi Pohjoismaiden johtavista ympäristöpalveluiden tarjoajista. Puhdistuspalveluratkaisuihin erikoistunut yritys toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

6 + 1 =

Metsänhoitoyhdistykset – Intranetin rakentaminen mahdollisti sujuvamman viestinnän ja tiedonjaon

Metsänhoitoyhdistykset – Intranetin rakentaminen mahdollisti sujuvamman viestinnän ja tiedonjaon

Metsänhoitoyhdistykset – Intranetin rakentaminen mahdollisti sujuvamman viestinnän ja tiedonjaon

Metsänhoitoyhdistysten intranet-projekti on erinomainen esimerkki siitä, kuinka toimivan intranetin rakentaminen tukee organisaation sisäistä viestintää ja tiedon hallintaa. Projektin lopputuloksena MHY-ketju sai toimivan ja tarpeitaan vastaavan Teams-ympäristön, intrasivuston sekä ohjeiston niiden käyttöön.

Metsänhoitoyhdistysten Palvelu Oy:n järjestelmäasiantuntija Markku Peltola muisteli haastattelussa noin vuoden takaista projektia lämmöllä.

– Systems Gardenin toimintamalli oli juuri sitä, mitä ajattelimmekin. He tulivat kaveriksi luomaan pohjaa sille, miten saamme Microsoftin perustyökalut käyttöön Teams-ympäristön ja intran toteutukseen. Lisäksi meille luotiin riittävä osaaminen koulutuksen ja keskustelun kautta.

Intranet tekee organisaation sisäisestä viestinnästä ja tiedonhallinnasta jouhevampaa.

Intranetin rakentaminen nojaa asiakkaan tarpeisiin

MHY-ketjun intranetin kehittäminen tuli ajankohtaiseksi suuren toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoprojektin myötä.

– Kaikki lähti liikkeelle siitä, että nettisivumme oli vanhentumassa ympäristönsä vuoksi ja se oli pakko päivittää. Projektin myötä saimme eriytettyä nettisivun ja luotua askelmerkit intraratkaisua varten, Peltola kuvailee.

Tarpeiden kartoittamisen myötä oli seuraavana vuorossa kumppanin kilpailutus.

– Sen ratkaisi Systems Gardenin eduksi heidän uskottavuutensa suhteessa hintaan. Monilla kilpailijoilla oli kalliimpi hinnoittelu, mutta läpi paistoi se, että tietoa ei oikein ole. Systems Garden oli hinnoittelultaan kilpailukykyinen ja heillä oli hyviä referenssejä.

Erääksi intraprojektin lähtökohdaksi Peltola määrittelee tarpeen tiedon keskittämisestä pilveen. Samalla haluttiin luoda mallit tiedostomassan käsittelyyn.

– Pohdimme Systems Gardenin Sampan ja Miian kanssa sitä, mikä olisi se paikka, ja päädyimme Teamsiin, jonka taustalla on Sharepoint.

– Samppa lähti viemään Teams-projektia. Se toteutettiin nopeammin, koska siinä luotiin enemmänkin toimintamalleja. Mietimme yhdessä sitä, miten asioiden tulisi toimia ja loimme sen pohjalta eräänlaisen pelikirjan. Teams-kanavia on ollut yhdistyksissämme käytössä aiemminkin, mutta kukin on nimennyt ne omalla tyylillään. Kun meillä on Suomessa 56 yhdistystä, nimien täytyy olla sellaisia, jotka kertovat muillekin jotain.

Peltola itse suunnitteli intran ratkaisujen teknistä näkökulmaa ja laati käyttöön liittyvää ohjeistusta.

– Pähkäilimme ratkaisuja välillä myös yhdessä Miian kanssa. Tiina Salminen puolestaan veti meillä sivustoryhmän toimintaa. Hän organisoi valikkorakenteita ja sisällön järkevöittämistä, eli esimerkiksi sitä, mitä olemassa olleesta materiaalista sisällytettäisiin ja mitä uutta luotaisiin.

Metsänhoitoyhdistykset saivat tarpeitaan vastaavat intraratkaisut.

Toimivat intraratkaisut tehostavat arjen viestintää ja tiedonjakoa

Intraprojektin lopputuotteina MHY-ketju sai toimivat ympäristöt, valmiit tiedostopohjat sekä ohjeiston tiedostojen hallintaan ja kokouskäytäntöihin.

– Varsinaisten ratkaisujen käytön tueksi järjestettiin myös erittäin hyödyllisiä koulutuksia. Osan niistä piti Samppa ja niiden lisäksi Tiina tai minä puolestaan pidimme sellaisia puolituntisia teemaiskuja. Koulutukset otettiin yhdistyksissämme ilolla vastaan, sillä monilla esimerkiksi Teamsin käyttökokemus rajoittui palavereihin osallistumiseen ja osalla tiedon löytyminen vanhasta toimihenkilöextranetistä oli ollut vaikeaa.

Intranetin toteutuksen myötä MHY sai paitsi nykyaikaisen, myös hauskasti nimetyn paikan tiedon säilyttämiseen ja jakamiseen.

– Sharepoint-sivustomme sai äänestyksen kautta nimekseen Konkelo, Peltola naurahtaa hyväntuulisesti.

– Se toimii nyt aiempaa järjestelyä huomattavasti paremmin palveluna. Etusivulla näkyy tietoa tulevista tapahtumista sekä uutisia siitä, mitä intrassa on toteutettu. Aiemmin kukaan ei tiennyt, kuka on päivittänyt mitäkin. Nyt tiedon pitäminen ajan tasalla on helppoa.

MHY-ketjulla ei toistaiseksi ole ollut keskitettyä laitehallintaa, mikä uhkasi asettaa haasteen yhteiselle intralle ja yhtenäisille käytännöille.

– Miia oli kuitenkin asian suhteen hereillä ja ehdotti Microsoftin ohjelmistovalikoimaan kuuluvaa Viva Connectionsia, jolla Teamsiin saatiin intraan johtava painike. Meillä sellaisen olemassaolosta eivät kaikki olleet edes tienneet. Nyt saamme lisäarvoa M365-kirjautumisesta ja hyvän pohjan lähteä edistämään keskitettyä laitehallintaa tulevaisuudessa, Peltola tuumii.

Intranetin rakentaminen tehosti MHY-ketjun tiedonhallintaa.

Konsultti kuin tilauksesta

Peltola kertoo olevansa erittäin tyytyväinen intraprojektin lopputulokseen. 

– Itse projekti toteutui aikataulussa ja kaikki meni todella mallikkaasti ja kätevästi. Ratkaisuista on ollut ensiarvoista hyötyä. Kävijämäärien perusteella intrassa käy mukavasti porukkaa, ja vaikka ihan jokainen yhdistys ei välttämättä ole vielä ottanut siitä kaikkea hyötyä irti, mahdollisuus siihen on luotu. 

MHY-ketju sai Peltolan mukaan Systems Gardenilta toimivan yhdistelmän konsulttipalvelua ja projektin ohjausta. 

– He ottivat juuri sellaisen roolin kuin pitikin – kuuntelivat meitä ja pukivat sitä tekniseksi toteutukseksi tarjoten tukea ja ohjausta. 

Hyvin sujunut yhteistyö on sittemmin saanut jatkoa esimerkiksi kuvapankkiprojektin muodossa ja kantautunut myös muiden korviin. 

– Eräs tuttu toimija soitteli tiedustellakseen, että kuka meille teki intranetin, eli positiivinen tekeminen on kiirinyt. 

Mahdollisia muita kehitysprojekteja odotellessa Peltola on pannut merkille Systems Gardenin tukisopimuspalvelun uudistuksen ja siihen kuuluvan palveluportaalin. 

– Sinne on tullut erilaisia webinaareja aika mielenkiintoisistakin aiheista. Meillä on varmasti tiedossa projekteja jatkossakin ja osaamisalueesta riippuen Systems Garden on ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto.  

Intranetin avulla tehostettiin Metsänhoitoyhdistysten sisäistä viestintää.

Metsänhoitoyhdistysten Palvelu Oy:n järjestelmäasiantuntija Markku Peltola

”Systems Garden otti juuri sellaisen roolin kuin pitikin – kuuntelivat meitä ja pukivat sitä tekniseksi toteutukseksi tarjoten tukea ja ohjausta.”

Xamk-logo

Metsänhoitoyhdistys

Metsänhoitoyhdistykset ovat metsänomistajien itsensä hallinnoimia yhdistyksiä ja etujärjestöjä. Olemme metsänomistajien tukena ja turvana niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin EU-tasollakin. Teemme työtä sen eteen, että metsänomistamiseen on Suomessa mahdollisimman hyvät edellytykset. Tarjoamme monipuolisia ja laadukkaita palveluita ympäri Suomen ja edistämme kestävää metsänhoitoa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

11 + 8 =

Rastor-instituutti ry – Sopimushallinta yhteen paikkaan

Rastor-instituutti ry – Sopimushallinta yhteen paikkaan

Rastor-instituutti ry – Sopimushallinta yhteen paikkaan

Valtakunnallisesti toimiva koulutusalan yritys Rastor-instituutti on muodostunut muutamia vuosia sitten kahdesta pitkän linjan alan yrityksestä. Kehityskululle toi jatkoa M365-sopimushallinnan projekti, joka mahdollistaa nyt yritykselle entistäkin sujuvamman arjen.

Rastor-instituutin ICT:n ja markkinoinnin kehityspäällikkö Heikki Kurkinen kertoo, että koulutusta sodasta palanneille tarjoamaan perustettu Rastor Oy sekä jo 1930-luvulla perustettu Markkinointi-instituutti löivät hynttyyt yhteen vuonna 2015, mutta toimivat kahtena yrityksenä aina vuoteen 2020. Kurkinen kertoo huvittuneena, että lähtötilanne toiminnan yhdistämiselle oli erityislaatuinen.

– Olihan se erikoista huomata, että kahdella samankokoisella saman alan toimijalla ei ollut ICT-puolella käytännössä juurikaan yhteisiä ratkaisuja. Yhdistymisessä päästiin siitä huolimatta hyvin liikkeelle.

Mies pitää esitelmää sopimushallinnasta luokkatilassa pöytien ääressä istuville kuuntelijoille

M365-sopimushallinnan ammattilainen löytyy

Kurkinen mainitsee, että Rastor-instituutin käytössä on Microsoft Dynamics -järjestelmä, jota on käytetty kohtalaisen paljon myös sopimushallinnassa.

– Se ei ole ihan täysin istunut meille sopimusten käsittelyssä. Omassa henkilöstössämme on noin 160 osaajaa, joista vain muutama toteuttaa oman toimensa ohella koulutusta. Käytännössä kaikki kouluttajamme, noin 300 henkeä, ovat ulkoisia ja sopimushallinta on keskeisessä osassa yhteistyötämme.

– Niinpä lähdimme kartoittamaan mahdollisuutta toteutukseen, jossa ICT:n, markkinoinnin, taloushallinnon ynnä muiden osa-alueiden sopimushallintatoiminnot olisivat kaikki samassa paikassa.  

Kurkinen kertoo, että sopimushallinnan projektin toteuttajaksi kilpailutettiin useita tarjokkaita, mutta Systems Garden erottui edukseen.  

– Heillä oli maanläheinen ja käytännöllinen lähestymistapa meidän maailmaamme. He ymmärsivät sen, mitä tarvitsemme ja mitä emme tarvitse – tehokkaan ja varmatoimisen ratkaisun standardiohjelmilla ja -rajapinnoilla ilman ylimääräistä räätälöintiä. Toki valintaan vaikuttivat myös toteutuskustannukset.

Vastapeluriksi Systems Gardenin puolelta Kurkisen projektiryhmä sai M365-asiantuntija Samppa Öhmanin tiimeineen.

– Omaa organisaatiota tarkastelee liiankin helposti sellaisten lasien läpi, että se on ainutlaatuinen koko maailmassa. Samppa osasi lempeästi valaista, että ICT:n näkökulmasta meidän kaltaisiamme on 13 tusinassa, Kurkinen nauraa.

– Nostan hattua Systems Gardenille ja Sampalle siitä, että heiltä tuli usein sellaista rehellistä kommenttia, että asia voidaan tehdä toivotulla tavalla, mutta silloin menetetään jotain tai että muutos tulee kalliiksi. Arvostin todella paljon tällaista arjen realismia, sillä se valoi luottamusta siihen, että Systems Gardenilla on vankka kokemus vastaavista projekteista. Myös minun oli sen ansiosta helppo ”myydä” toteutus omalle projektiryhmälleni.

Rastor-instituutin henkilöstöä istuu keskustelemassa sopimushallinnasta pitkän pöydän ääressä

M365-sopimushallinnan projekti tasoitti tietä jatkoon

Kurkinen on tyytyväinen siihen, että Systems Gardenin avulla Rastor-instituutti sai keskitetyn sopimushallinnan ratkaisun samaan Microsoft-ympäristöön, jossa yrityksellä on myös esimerkiksi intranet ja Teams. Sopimukset on nyt kategorisoitu siten, että yksittäisiä sopimuksia on helppo hakea mistä vain.

– Toisena kriteerinä meillä oli se, että järjestelmä mahdollistaa sopimuksen tarkistuspäivämäärät. Toiminnassamme ei riitä se, että sopimus päättyy johonkin päivään, vaan meillä täytyy olla puskuri, jonka turvin reagoida päivitystarpeeseen. Nyt järjestelmä lähettää muistutuksia sopimusten vanhentumisesta. Tämä on yksinkertainen asia, joka on hyvin toteutettu.

Kurkinen kertoo, että viime keväänä valmistuneen ja hyvin sujuneen M365-sopimushallinnan projektin myötä Systems Garden oli Rastor-instituutin listoilla myös intranet-projektia silmällä pitäen ja päätyi kuin päätyikin sen toteuttajaksi.

– Yhteistyö ja kommunikointi on ollut harvinaisen sujuvaa niin Sampan kanssa kahdestaan kuin projektitiimissä. Samppa reagoi hyvin äkkiä kysymyksiin ja toiveisiin ja oli valmis tarttumaan toimeen ja näyttämään asioita. Tiesin, että osaamista löytyy ja saan tarvittaessa apua. Oli helppo olla projektipäällikönä.

– Erikseen täytyy vielä mainita, että Systems Gardenin kanssa myös aikataulut pitivät kutinsa. Kummassakaan projektissa se ei lipsunut, vaikka intranetin kohdalla väliin osui kesän lomakausi, Kurkinen tähdentää.

Kaksi naista työskentelee M365-sopimushallinnan parissa kannettavan tietokoneen ääressä

Rastor-instituutin ICT:n ja markkinoinnin kehityspäällikkö Heikki Kurkinen

”Systems Gardenilla oli maanläheinen ja käytännöllinen lähestymistapa meidän maailmaamme. He ymmärsivät sen, mitä tarvitsemme ja mitä emme tarvitse – tehokkaan ja varmatoimisen ratkaisun standardiohjelmilla ja -rajapinnoilla ilman ylimääräistä räätälöintiä.”

Xamk-logo

Rastor-instituutti

Tarjoamme yrityksille osaamisen kehittämisen ohjelmia sekä työllistämis- ja urapalveluita. Työikäisille aikuisille tarjoamme työelämälähtöisiä kursseja, tutkintoja, koulutusohjelmia ja valmennusta uran eri vaiheisiin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

2 + 3 =

Marttaliitto – Dokumentinhallintaa modernisti

Marttaliitto – Dokumentinhallintaa modernisti

Marttaliitto – Dokumentinhallintaa modernisti

Ruudun äärellä työskennellään usein yksin, eikä hyllytila digitaalisessa ympäristössä lopu kesken. Vanhat asiakirjat ja sähköiset dokumentit unohtuvat helposti kansioon tai levynnurkkaan, joita äärettömältä tuntuvassa sähköisessä tilassa riittää loputtomasti.  
(lisää…)

Ota yhteyttä