fbpx

Sovelluskehitys, digitalisaation myötä sille on kysyntää

22.11.2021 | Ohjelmistokehitys

Digitalisaation kehittymisen myötä maailmassa on lukematon määrä erilaisia sovelluksia: muun muassa raskaasti toimivia, bugisia ja jatkuvasti kaatuilevia tai ratkaisevia tietoturva-aukkoja sisällään pitäviä. Onneksi on myös paljon niitä, jotka palvelevat käyttäjiään tarkoituksenmukaisesti. Sovelluskehitys täytyy määrittää raameiltaan järkeväksi.

Olipa alusta mikä vaan, ohjelmistoa ei kannata koskaan tehdä pelkän kehittämisen vuoksi tai siksi, että se on digitrendikästä – tai vaikkapa sillä perusteella, että ”koska kilpailijallakin on.” Sovelluskehityksen tulisi joka kerta palvella mahdollisimman hyvin loppukäyttäjiensä tarpeita. Tällöin ohjelmistokehitykselle on siten aito tarve ja sen myötä saavutetaan esimerkiksi resurssi- ja/tai kustannussäästöjä tai jouhevoitetaan yrityksen toiminta- ja/tai palveluprosesseja.

Sopimushallinta kuvituskuva virtuaaliset dokumentit

Ohjelmistokehitys on terminä monelle tuttu, mutta yhtä lailla myös näitä käytetään: softakehitys, ohjelmistoprojekti, mobiilisovellus, applikaatio, tietojärjestelmä ja digitaalinen disruptio. 

Onnistuneen sovelluksen filosofiaa

Usein toimivan sovelluksen tunnistaakin siitä, että ihan aluksi se on määritelty järkeväksi ja hyvin toimivaksi palveluksi: toiminnallisuudet on määritelty asiakaskohtaisesti ja loppukäyttäjien tarpeet kartoitettu huolellisesti. Lisäksi sovelluskehitys on toteutettu siten, että jokaisella sovelluksen ominaisuudella on joku käyttäjiensä toimintaa tukeva aito tarkoitus. 

Hyvin toteutetun ohjelmiston tunnuspiirteitä on myös se, että käyttöliittymä on selkeä, sulavasti toimiva ja sitä on miellyttävä käyttää. Sovelluskehitys/ohjelmistokehitys onkin onnistunut, kun lopputuote päätyy esimerkiksi projektin tilanneen asiakkaan henkilökunnan käyttöön ja siitä on konkreettista hyötyä työarjen sujumisessa eri henkilöstöryhmien, kuten tiimien tai osastojen välillä.

Sovelluksen kehittäminen ei siis pitäisi olla käytännössä koskaan sitä, että tehdään pinnallisia ja hienoja featureja ilman järkevää käyttötarkoitusta. Eli käyttäjiä ei kuunnella ja toivotaan, että hurja määrä ominaisuuksia tarkoittaa toimivaa lopputulosta! Ei, ei ja ei.

Tällaiset caset tunnistaa helposti siitä, että sovellukseen koodataan turhia ominaisuuksia, jotka pahimmassa tapauksessa ainoastaan tekevät käyttämisestä sekavaa ja turhauttavaa. Lopulta voikin käydä helposti niin, että sovellus hylätään käyttäjien toimesta pysyvästi bittimuseoon.

Borenius

Huolimattomasti määritelty kehitysprojekti syö vain yrityksen resursseja, eikä sovelluksella saavuteta tavoiteltuja hyötyjä.

 

Sovelluskehitys: Linnanmäki & sähköinen ajopäiväkirja

Helsingin Alppilassa sijaitseva Linnanmäki on Suomen tunnetuin ja vanhin huvipuisto sekä kävijämäärältään myös suosituin huvipuisto, joka kerää runsaasti niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin matkailijoita ja vierailijoita etenkin kesäkaudella.

Linnanmäen huvipuisto pitää sisällään yli 40 huvipuistolaitetta, runsaasti erilaisia pelejä sekä ravintoloita ja kahviloita. Huvipuiston suosituin laite on tietysti legendaarinen puinen vuoristorata, joka on ilahduttanut huvipuiston kävijöitä jo vuodesta 1951 alkaen.

Turvallisuus kokonaisuutena on tietysti ensiarvoisen tärkeä asia suositussa huvipuistossa. Linnanmäki toteuttikin Systems Gardenin kanssa ohjelmisto- ja sovelluskehityksenä sähköisen ajopäiväkirjan.

”Yhteistyökumppanin pitää olla aktiivisesti mukana. Ja aktiivisesti mukana pitää olla myös kehitystyössä. Koodaaminen ei ole meidän työtämme, joten emme välttämättä edes tiedä, mitä kaikkea koodaamalla voidaan tehdä. Siksi kaipaamme ideoita ja ohjeita. Siinä Systems Garden on erittäin hyvin onnistunut.”

 

Aki-Petteri Padar
kunnossapitopäällikkö
Linnanmäen huvipuisto

Linnanmäen laitteet tarkistetaan päivittäin ja Systems Gardenin toteuttama sähköinen ajopäiväkirja on kriittinen osa huvipuiston päivittäistä toimintaa. Sovelluksella kirjataan kaikki huomiot ja se mahdollistaa viestinnän laitteiden käyttäjien ja huoltoryhmän välillä. 

Käytön aikana tulevat huomiot, havainnot ja viat kirjataan ajopäiväkirjaan – ja huollon asiantuntijat näkevät sieltä, mikä laite kaipaa huomiota. He pystyvät käyttämään sovelluksessa tehtyjä havaintoja vikojen paikallistamiseen. Aamulla taas saapuva henkilöstö näkee, että laite on tarkastettu, huollettu ja valmiina avattavaksi.

Tutustu mielenkiintoiseen asiakascaseemme tarkemmin!

Näppärät Gate HSEQ -sovellukset

Are

Työturvallisuuden ja laadun parantaminen teollisuuslaitoksissa, työmailla ja kiinteistöissä tarvitsee tietenkin oman sovellusperheen. Me päätimme toteuttaa sellaisen – ja nyt näillä sovelluksilla on jo paljon tyytyväisiä käyttäjiä.

 

Gate on kehittämämme työturvallisuus- ja laadunhallintasovellusten moderni tuoteperhe, HSEQ-termi taas muodostuu sanayhdistelmästä Health, Safety, Environment ja Quality. Gate HSEQ -sovelluksiin kuuluvat Gate Työluvat, Gate Havainnot ja Gate Auditoinnit, ja ne toimivat niin erillään kuin yhdessäkin. Niillä on yhteiset taustatiedot: esimerkiksi käyttäjähallinta, kohderekisteri karttoineen sekä henkilö- ja pätevyysrekisteri.

Gate HSEQ -sovellukset on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa työturvallisuuden ja laadunhallinnan parantamiseen – vastaamaan modernilla tavalla työpäivän tarpeisiin laitosympäristöissä, työmailla, telakoilla ja kiinteistöissä. Koska sovellukset ovat oikeiden asiakasprojektien kehitystyön tulosta, saat valmiit ja viilatut sovellukset käyttöön ilman raskaita IT-projekteja.

Sovellusten käyttäjämääriä ei ole rajoitettu, joten asiakas voi ottaa helposti mukaan oman alihankkijaverkostonsa ja urakoitsijansa ilman kustannusten kasvua. Sovelluksilla on luonnollisesti myös 100 prosentin tyytyväisyystakuu.

Gate HSEQ -sovellukset

1. Gate Työluvat = luvanvaraisten töiden ja niiden vaatimien pätevyyksien hallintaan.
2. Gate Havainnot = turvallisuuspoikkeamien, aloitteiden tai muiden havaintojen raportointiin ja käsittelyyn.
3. Gate Auditoinnit = turvallisuus- tai tarkastuskierroksiin, töiden vastaanottoon ja muihin dokumentointitarpeisiin.

Tee turvallisuustyöstä näkyvää ja vaivatonta, tutustu tuoteperheeseen.

Ratkaisuihimme ja palveluihimme luottaa jo yli 100 yritystä ja yhteisöä – toimialasta riippumatta. Olemme tehneet ohjelmisto- ja sovelluskehitysprojekteja jo lähes 20 vuotta.

 

Sovelluskehitys ja ohjelmistoprojektit

Sovelluskehitys: onko mielessä uusi kehitysprojekti? Onko sinulla ehkä ajatus uudesta sähköisestä palvelukanavasta, mobiilisovelluksesta tai työtä automatisoivasta sovelluksesta. Kaipaako briljantti ideasi vahvistusta? Kannattaisiko mobiilisovellusta kokeilla pilottina vielä kentällä ennen kuin se tehdään loppuun? Muutamme ideasi todeksi.

Järjestelmäkehitys ja modernisointi: onko sinulla jo hyväksi havaittu ja toimiva sovellus, jonka elinkaari alkaa kuitenkin olla loppusuoralla. Kaipaako sovelluksen käyttöliittymä päivittämistä ja siirtoa nykypäivän vaatimuksiin paremmin vastaavaksi. Miten mobiiliyhteensopivuus? Tai loppuiko Microsoftin vakioalusta kesken? Päivitämme sovelluksesi tähän päivään.

Kunnossapitopäällikkö Aki-Petteri Padar ja sähköinen ajopäiväkirja

Sovelluskehitys on onnistunut, kun käyttäjät ottavat sovelluksen käyttöön arjessa.

 

Miten juuri me toimimme?

Meidät tunnetaan ohjelmistotalona, jonka erikoisosaamista on bittien ja datan sovittaminen asiakkaan liiketoiminnan tarpeisiin asiakkaan määrittelemällä tavalla. Toimintamallimme joustavat kunkin projektin edellyttämällä tavalla, joten kehitystä teemme aina asiakkaan määrittelemien speksien ehdoilla. Hyödynnämme olemassa olevia ja hyväksi havaittuja valmisratkaisuja ja monistettavia ohjelmistokomponentteja. Olemme tehneet sovelluskehitys- ja ohjelmistokehitysprojekteja liki 20 vuotta.

Ohjelmistoprojekti avaimet käteen
Kannamme tarvittaessa kokonaisvastuun ohjelmistoprojektista suunnittelusta käyttöönottoon ja ylläpitoon. Teemme ohjelmistoprojekteja määrittelyn perusteella joko kiinteähintaisena tai tavoitehinnalla pienistä ohjelmistokomponenteista kokonaisjärjestelmiin.

Ketterä ohjelmistokehitys
Ketterät ohjelmistokehityshankkeemme etenevät vaiheittain, yleensä suunnilleen 2–4 viikon sprinteissä. Lopputulos elää tavoitteiden, demojen ja välikatselmusten kautta tavoitteena saavuttaa paras mahdollinen lopputulos vaiheittain. Ketterän kehityksen palvelumme ovat yleensä aika- tai työmääräveloitteisia.

Konsulttitoimeksiannot
Omaamme vankan asiantuntemuksen eri teknologioista. Meiltä saat asiantuntijan omaan projektiisi – React frontend -kehitykseen, Microsoft-backendiin (Azure, SQL, C#) tai Microsoft 365 -konsultointiin – järkevällä tuntihinnalla.

Lisätietoja sovelluskehityksestä.

 

”Teidän kanssanne on vaan niin mukava tehdä töitä.”

Lue muita asiakkaidemme kokemuksia

 

 

Sopimushallinta kuvituskuva virtuaaliset dokumentit

Ketterät sovelluskehityshankkeemme etenevät yleensä vaiheittain, noin 2–4 viikon sprinteissä. Ketterän kehityksen palvelumme ovat yleensä aika- tai työmääräveloitteisia.

 

Onko sovelluskehitys ajankohtainen aihe?

Kannamme sovittaessa kokonaisvastuun projektistasi sen suunnittelusta aina käyttöönottoon ja ylläpitoon asti. Teemme ohjelmistokehitystä määrittelysi perusteella joko kiinteähintaisena tai tavoitehinnalla pienistä ohjelmistokomponenteista kokonaisjärjestelmiin.

Yhteydenottosi ei sido sinua mihinkään, eikä se myöskään maksa yrityksellesi mitään. Yhteystietojasi emme käytä muihin tarkoituksiin tai jaa niitä eteenpäin.

Voimme auttaa sinua sovelluksen kehittämisessä. Ota yhteyttä Systems Gardenin asiantuntijaan ja sovi helppo etätapaaminen. Tarkastellaan organisaatiosi tilannetta ja tapaa toimia = pohditaan, minkälainen sovelluskehitys voisi sopia teidän yrityksellenne.

Systems Gardenin asiantuntijasi sovelluskehityksessä

Pirkka Paronen
pirkka.paronen@systemsgarden.com
+358 50 592 1207

Lue myös viime kuun blogikirjoituksemme, sen aiheena sopimushallinta
Muut blogikirjoituksemme

Yrityksemme LinkedInissä

 

 

Ota yhteyttä