fbpx

Uusi arki Systems Gardenilla

24.04.2020 | Muu toiminta

Koronakahvila. Se on ainakin uutta arkea.

Perjantaisin järjestettävään vapaamuotoiseen Teams-koronakahvilaan liittyy osallistuja, jonka taustalla siintää toimistolta tuttu vihreä seinä. Päässään hänellä on viikinkikypärä ja harteilla viltti.

”Kotona työskentelyssä on haasteensa”, koodarimme Ville toteaa. ”Meillä on päiväkoti-ikäiset lapset kotona. Toimistolla on hiljaista, joten tulin tänne. Hyvin mahtuu, kun olen ainoa täällä. Täällä on vaan aika kylmä.” (Kypärä ja viltti tulevat siis tarpeeseen.)

Toimisto lienee hiljainen monessa muussakin digitalisaatioon keskittyvässä yrityksessä.

Mikä muu on muuttunut hiljentyneen toimiston ja koronakahvilan lisäksi?

Toimitusjohtajamme Pirkka tuumailee, että työskentelyvauhti on tiivistynyt ja palavereja on paljon enemmän, kun liikkumista ei tarvitse huomioida.

Myyntitykkimme Suvi täydentää: ”Joo, mä rakastan tätä korona-aikaa, kun ei tarvitse enää ajaa tuntikaupalla mihinkään. Samoja kokemuksia kuin Pirkalla, päiviin mahtuu vielä enemmän palavereja kun matka-aika on jäänyt pois.”

Onko myyntirintamalla nyt hiljaisempaa? Uutisissakin on näkynyt lähinnä lomautusuutisia.

”Toimitusjohtajaa vähän ahdistaa, kun myyntiporukka on tavallisesta aktiivisempaa, tulevien myyntipuheluiden määrä on varmaankin kaksinkertaistunut”, Pirkka veistelee.

Suvin kertoo myynnin jopa virkistyneen. ”Kaikilla on paremmin aikaa ja tarvetta jutella myös puhelimessa. Uusia kyselyitä on ehkä jopa enemmän, ja olemassa olevat asiakkaat keskustelevat uusista hankemahdollisuuksista oma-aloitteisesti. Hankintapäätökset ovat tosin venyneet selvästi.”

”Mielestäni myyntitilanteissa fokuksessa ovat tällä hetkellä yhteiset toimintatavat ja pelisäännöt, esim. laatujärjestelmät, ajantasaiset ohjeet ja prosessien dokumentointi, kun ei enää olekaan sitä viereistä kaveria, jolta voi heti kysyä. Sähköinen allekirjoittaminen on myös must, monelle jopa ihan bisneskriittinen asia juuri nyt. Näistä juttelen päivittäin”, Pirkka vahvistaa.

Millaisia haasteita korona-aika asettaa?

Pirkan mukaan omasta kalenterista täytyy pitää paremmin huolta, luurit korvilla koko päivä ilman taukoja tulee vähän vahingossakin liian helposti. ”Täytyy muistaa varata aikaa myös tekemiselle, ei vain palaveeraamiselle.”

”Etätapaamisten kanssa suurin haaste mun hommassa on käytännön prosessien hahmottaminen ilman paikan päällä oloa. Aikaisemminkin rutiineja oli haastava määritellä, saati nyt kun joudutaan miettimään etätapaamisessa ääneen, mikä on se uusi rutiini nykyisissä olosuhteissa”, Suvi pohtii.

Onko toimintatapoja, jotka ovat tulleet jäädäkseen?

”Jatkossakin aion kyllä jatkaa tätä etähommaa mahdollisimman paljon – meillä onneksi on ollut aina laadukkaita yhteisiä kommunikointikanavia työkavereiden kesken, tämä koronakahvila perjantaisin on ollut mukava lisä!” tuumaa Suvi.

”Mä luulen, että tämä jättää jälkensä uuteen ”normiarkeen” siten, että monia tapaamisia hoitaa jatkossakin etänä, ja työskentelee muutenkin etänä ehkä enemmänkin. MUTTA ihan varmasti aluksi haluaa korostetun paljon olla toimistolla ja käydä livenäkin tapaamassa asiakkaita… Kohtuus kaikessa, myös tässä eristäytymisessä!”, asiantuntijamme Samppa tiivistää.

Päätämme siis koronakatsauksemme täältä Systems Gardenilta näihin positiivisiin tunnelmiin!

Ota yhteyttä