fbpx

Meyer Turku – Tulityölupien mobiilisovellus

Tulityölupien mobiilisovellus tuo turvallisuutta ja säästöjä
Systems Garden toteutti Meyer Turku Oy:lle tulityölupien hallintaan mobiilisovelluksen, joka säästää sekä aikaa että rahaa ja parantaa turvallisuutta telakka-alueella.

“Idea mobiiliratkaisun suunnitteluun tuli työsuojelupäälliköltä ja inspiraationa toimi Systems Gardenin Gate-havainnointi-ohjelma. Sovellusta lähdettiin rakentamaan pilottihankkeena, jolla nähtiin mahdollisena saavuttaa monta merkittävää hyötyä”, kertoo Meyerin Turku Oy:n palopäällikkö Harri Koivisto.

Telakalla päivittäin kirjoitettavien tulityölupien määrä vaihtelee rakenteilla olevan aluksen valmiusasteen mukaan, ja vilkkaimpina päivinä saatetaan kirjoittaa jopa satoja lupia.

“Mobiiliratkaisu muistaa edelliset luvat ja tekijät, joten se säästää lupien myöntämisessä merkittävästi aikaa. Työntekijät ovat tyytyväisiä, kun luvan saamista ei tarvitse kiireisimpinäkään aikoina odottaa kohtuuttoman pitkään ja kaikki hyötyvät siitä, että työt päästään aloittamaan nopeasti”, Koivisto kertoo.

Tehokkaampaa turvallisuutta

Telakalla turvallisuudesta huolehtimiseen panostetaan merkittävästi ja mobiilisovellus on tuonut tervetullutta helpotusta tulitöiden valvontaan.

“Aiemmin päivittäin kirjoitetut kymmenet paperiset lupalaput liimattiin laivan seinille ja pilareihin, joten kokoiskuvan saaminen ei ollut kovin helppoa. Nyt sovellukseen on rakennettu laivan sivukuva, josta nähdään millä kannella ja missä kohdissa laivaa tulitöitä tehdään”, kertoo Harri Koivisto.

Sen lisäksi, että sovellus kulkee mukana kännykässä, reaaliaikainen lupatilanne näkyy kaikille intrassa ja infotauluilla.

“Nyt jos jollain alueella ei ole yhtäkään tulityölupaa ja siellä havaitaan jonkun tekevän tulitöitä, tiedetään heti, ettei lupaa ole.”

Selkeä lupaprosessi ja valvonnan helpottuminen on mahdollistanut myös sen, että lupien myöntämistä vaarattomampien tulitöiden osalta on voitu kokeilla antaa luotettavien alihankkijoiden tehtäväksi.

“Näin alihankkijoidenkin urakka nopeutuu; siinä missä aiemmin lupaa on joutunut pahimmillaan odottamaan puolesta tunnista tuntiin, kuluu nykyään luvan myöntämiseen muutama minuutti. Tällaista on uskallettu kokeilla nyt, kun on helppo valvoa, kuka luvan on antanut ja minne – nähdään nopeasti ja helposti, jos joku ei toimi pelisääntöjen mukaan”, Koivisto selvittää.

Käyttäjien hyvä palaute kertoo onnistumisesta

Tulityöluvat tulee offshore-teollisuudessa arkistoida vähintään viisi vuotta – ja myös tähän mobiiliratkaisu tuo helpotusta.

“Viidessä vuodessa lupia kertyy paljon, mikä tarkoittaa valtavaa määrää laatikoita, joissa paperit pitäisi säästää. Nyt luvat ovat tallessa ja tarvittaessa löydettävissä mobiilissa, joten pystymme hoitamaan tämän asian kuntoon vaativillekin asiakkaille”, Harri Koivisto kertoo.

Mobiilisovellus saatiin käyttöön vuoden sisällä pilottihankkeen käynnistymisestä. Koivisto kiittää sujuvaa yhteistyötä ja riittävän yksinkertaista ratkaisua.

“SG:llä on mukava porukka, joka on pyrkinyt täyttämään kaikki toiveemme. Meillä käyttäjät ovat ottaneet mobiiliratkaisun vastaan erittäin hyvin. Se onkin mielestäni paras mahdollinen palaute; että ne tykkäävät, jotka sovellusta päivittäin käyttävät. Uskon tämäntyylisten palveluiden lisääntyvän, kun lähes kaikilla on älypuhelimet ja ohjelmat ovat helppokäyttöisiä.”

Koiviston mukaan Meyerin Turun telakalla suunnitellaan seuraavaksi SG:n havainto-ohjelman käyttöönottoa, jotta mahdollisiin turvallisuutta uhkaaviin asioihin pystyttäisiin puuttumaan entistä tehokkaammin jo hyvissä ajoin ennen kuin mitään ehtii sattua.

Meyer

Harri Koivisto, Palopäällikkö

“Aiemmin kymmenet paperiset lupalaput liimattiin laivan seinille ja pilareihin. Nyt sovellukseen on rakennettu laivan sivukuva, josta nähdään missä kohdissa laivaa tulitöitä tehdään.”
Meyer Turku
Meyer Turku Oy on Euroopan johtavia telakkayhtiöitä, joka on erikoistunut risteilyalusten, autolauttojen ja erikoisalusten rakentamiseen. Vuonna 1737 perustetulla Turun telakalla on rakennettu kaikkiaan yli 1300 alusta.
Meyer tulityölupa esite

Lataa esite

Vinkkaa kaverille: lataa Meyerin tulityölupasovelluksen hyödyt kätevässä esitemuodossa!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi etätapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi.

Ota yhteyttä