fbpx

Uudistimme tukisopimuspalvelumme – Tutustu palvelumalliimme

1.02.2023 | Muu toiminta

Elokuun lopulla teettämässämme NPS-kyselyssä saavutimme tutkimushistoriamme parhaan tuloksen. Kehityskohteisiin liittyvissä palautteissa korostui kuitenkin eräs tietty seikka: asiakasviestintä. Niinpä päätimme tehdä asialle jotain.

No, todettakoon kaiken rehellisyyden nimissä, että kehitystarve oli tunnistettu jo ennen näitä arvokkaita palautteita, mutta eivät ne ainakaan vähentäneet intoamme laittaa toimeksi. M365-asiantuntijamme ja hallinnon monitoimihenkilömme Satu Laine kertoo lisää.

– Aloitimme vanhan tukisopimuspalvelumme uudistamisella ja loimme uuden palvelumallin viime keväänä. NPS-kyselyn palautteiden vauhdittama uudistus on lähtöisin ajatuksesta, että olisi mukava tarjota paljon muutakin kuin vain sopimuksiin kuuluva mahdollisuus tukipyyntöihin, joiden vasteaika on riippunut sopimuksen tasosta. Nyt ratkaisun ajanmukaisuus ja kehitys on paremmin tuettuna koko sen elinkaaren ajan.

Uudistuksen myötä jokaisella Systems Gardenin palvelusopimusasiakkaalla on oma nimetty palvelupäällikkönsä ja vuositasolla säännölliset tapaamiset. Näiden lisäksi käytössä on palveluportaali.

– Jatkossa olemme siis enemmän läsnä ja paremmin saavutettavissa, Laine kiteyttää.

Systems Garden toteutti palvelumalliuudistuksen

Tukisopimuspalvelun uudistus avasi keskusteluyhteyttä

Säännölliset tapaamiset pelaavat Laineen mukaan hyvin yhteen teknisen dokumentaation kanssa.

– Samalla kun vaihdetaan kuulumisia, on kätevää käsitellä päivityksiin tai uusiin ominaisuuksiin liittyvät asiat sekä se, minkälaisia tikettejä tapaamisten välillä on tullut ja miten niihin on vastattu.

– Mikäli asiakkuuksissa nousee sisäisesti esiin kehitysehdotuksia, käytettävissä on esimerkiksi Teams-pohjainen Planner-sovellus ja siellä kehitystarvelistaus, jota voidaan käyttää toteutusten aikatauluttamisessa. Uudistuksen ansiosta kehitystarpeet ja ei-akuutit pyynnöt huomioidaan jatkossa entistä paremmin, Laine teroittaa.

Palveluportaali keskittää hyödyllistä tietoa

Olennainen osa Systems Gardenin tukisopimuspalvelun uudistusta on palveluportaalina toimiva Sharepoint-sivusto.

– Suurin osa asiakkaistamme käyttää valmiiksi Microsoft-ympäristöä. Uudistuksen keskeisiä ajatuksia olikin mahdollisimman matalan kynnyksen ratkaisu, joka ei vaadi asiakkaalta kirjautumista uuteen järjestelmään, Laine avaa.

– Microsoft-ympäristö on toisaalta alati muuttuva, joten hyödynnämme portaalia myös poimiaksemme esiin asiakkaille olennaisia tärppejä ja neuvoja. Esimerkiksi juuri Microsoftin ohjelmista löytyy ohjeita hakukoneellakin, mutta kaikilla asiakkailla ei ole aikaa ryhtyä etsimään välillä pitkästäkin englanninkielisistä ohjeistuksesta tarvitsemaansa tiedonmurua. Halusimme mieluummin mahdollistaa yhden paikan, josta tieto ja ratkaisut ongelmiin löytyvät helpommin.

Palveluportaali tarjoaa Systems Gardenin asiakkaille monipuolista tietoa

Palvelu-uudistuksille positiivinen vastaanotto

Laine kertoo, että NPS-kyselyssä nousi esiin palautteita, joissa kaipailtiin parempaa tiedottamista siitä, mitä kaikkea Systems Garden oikeastaan tarjoaa.

– Palveluportaali on vastaus myös tähän. Sen uutisista asiakkaat näkevät nyt esimerkiksi poimintoja siitä, millaisia uudistuksia Teamsiin on tullut. Tuomme portaaliin uutisia myös Systems Gardenin netistä, koska portaali on monelle asiakkaalle läheisempi kuin verkkosivu. Jatkossa sieltä löytyvät lisäksi toteuttamamme webinaarit, joita voi katsella jälkikäteen. Tammikuun myötä tarjolla on esimerkiksi HSEQ-asiaa.

Laine huomauttaa, että palveluportaalista löytyy myös palautelomake. Palvelumalliuudistus on saanut asiakkailta positiivisen vastaanoton.

– Olemme todella innoissamme ja tyytyväisiä siihen, että tämä uudistus on saatu toteutettua ja sitä on päästy käyttämään. On mukava päästä asiakkaiden kanssa säännöllisemmin yhteyksiin ja vaihtamaan kuulumiset, Laine päättää.

Kiinnostuitko meistä? Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!

Ratkaisut

Ota yhteyttä