fbpx

Tiedot hanskalokerosta mobiilisovellukseen

mennessä 8.11.2018Toimintatapojen digitalisointi

Muistatko autosi uudet katsastusajat, kun laki muuttui keväällä 2018? Tai tiedätkö, koska autosi tarvitsee seuraavan huollon?

Enää ei tarvitse.

Kehitteillä on uusi Ajoneuvoni-mobiilisovellus, joka kokoaa ajoneuvojen tekniset tiedot, omistaja- ja huoltotiedot samaan sovellukseen. Palvelu muistuttaa katsastuksista, ja myös ehdottaa esimerkiksi huoltoja kerätyn ajoneuvodatan perusteella.

Huoltokuitit ja muut asiakirjat voidaan myös digitoida ja tallentaa suoraan järjestelmään valokuvaamalla ne älypuhelimella.

Palvelua kehittää Ajoneuvoni System Oy, jolle Systems Garden Oy toimitti testauskelpoisen prototyypin noin kahdessa kuukaudessa starttauksesta.

Sovelluksen ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien täytyi säväyttää jo pilottivaiheessa, sillä kehitettyä protoa käytetään palvelun markkinoinnissa.

Avoin ohjelmistorajapinta ja selainpohjainen käyttöliittymä ajanvarausohjelmistoineen mahdollistavat katsastusasemien, huoltoliikkeiden sekä autoiluun ja liikenteeseen liittyvien toimijoiden palveluiden ja datan liittämisen mukaan. Sovellus kestää myös useiden samanaikaisten käyttäjien kuormituksen.

Kun kehitystyö aloitettiin, johtoajatukseksi asetettiin palvelun helppokäyttöisyys. Ajoneuvoni System Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Kervisen mukaan siinä myös onnistuttiin.

“Autojen ja muiden ajoneuvojen käyttöön liittyy valtava määrä tärkeää dataa, ja kuitenkaan ei ole olemassa yhtä keskitettyä paikkaa, josta kaikki tieto löytyisi. Siksi tällä palvelulla on huikeat mahdollisuudet”, Kervinen summaa.

Haluaisitko sinäkin kehittää ideastasi prototyypin?