fbpx

Älä maksa turhia lisenssimaksuja — karsi turhat kulut Microsoft 365:n avulla ja säästä jopa 10 000 euroa vuodessa

 

Onko yrityksessäsi käytössä Microsoft 365-lisenssi? Hienoa, sillä voit säästää useita tuhansia euroja sen avulla. Tiedätkö nimittäin, mitä kaikkia eri toiminnallisuuksia tähän M365-lisenssiin (entinen Microsoft Office 365-lisenssi) sisältyy?

Useat yritykset käyttävät vain murto-osaa Microsoft 365-lisenssin tarjoamista toiminnallisuuksista ja maksavat samanaikaisesti turhaan eri ohjelmistojen käytöstä, vaikka samat toiminnot löytyvät jo M365-lisenssistä.

Moni miettii keinoja, miten yritys voi parantaa kannattavuuttaan. Käyttämällä Microsoft 365-lisenssiin kuuluvaa sovellusta, voit säästää parhaimmillaan jopa kymmenen tuhatta euroa vuodessa, kun voit lopettaa sopimuksen erillisen palveluntarjoajan kanssa.

 

Hyödynnä lisenssiäsi muuhunkin kuin Teamsiin ja Outlookiin

Moni yritys hyödyntääkin Microsoft 365-pakettia lähinnä Outlookin ja Teamsin käyttöön, vaikka ne ovat vain murto-osa niistä toiminnallisuuksista, mitä lisenssiin kuuluu. Microsoft 365 -paketti tarjoaa mahdollisuuden kaikkien yllämainittujen hallintaan yhdellä lisenssillä, mikä paitsi karsii ylimääräisiä lisenssikustannuksia, myös yksinkertaistaa IT-ympäristöä ja tehostaa työntekoa. Yrityksen kannattavuuden parantaminen voi lähteä siis jo ylimääräisten lisenssien karsimisesta.

 

Kaksi henkilöä suunnittelee ohjelmistoa hyödyntäen matkapuhelinta ja paperista leikattuja malleja.

 

Mitä kaikkea Microsoft 365 -pakettiin sitten kuuluu?

Microsoft 365 on pilvipohjainen palvelupaketti, joka kokoaa yhteen useita Microsoftin tuotteita ja palveluita yhden kätevän tilausmallin alle. Se on suunniteltu vastaamaan niin pienyritysten kuin suurten organisaatioidenkin tarpeisiin, tarjoten kaiken tarvittavan työskentelyyn, viestintään, tietoturvaan ja tiedonhallintaan.

Pakettiin voi kuulua tuttuja sovelluksia kuten Word, Excel, PowerPoint sekä moderneja työkaluja kuten Teams, SharePoint ja OneDrive. Laajempaan pakettiin voidaan sisällyttää myös vaikkapa Power Bi -lisenssi.

Vaikka Microsoft tarjoaa useita Office-paketteja, kuten Office 2019, Home, Business, ProPlus, E3 ja Insider, Microsoft 365 erottuu joukosta pilvipohjaisena tilauspalveluna, joka tarjoaa jatkuvat päivitykset, laajennetun pilvitallennustilan ja tiiviin integraation Microsoftin pilvipalveluihin. Toisin kuin kertalisenssillä hankitut Office-paketit, M365 pysyy aina ajan tasalla uusimmilla ominaisuuksilla ja tietoturvapäivityksillä.

Nykypäivän palvelupaketilla voidaan siis tehdä todella monia asioita, joihin tyypillisesti käytetään useita eri sovelluksia. Hyödyntämällä kokonaisvaltaisesti kaikkia Microsoft 365 -paketin mahdollisuuksia, voidaan karsia tehokkaasti ulkopuolisten sovellusten vuosisopimushintoja.

Jos dokumentteja on hallittu ulkopuolisilla sovelluksilla, voidaan Microsoft 365:een siirtymällä säästää jopa 10 000 euroa lisenssikustannuksista.

 

Miten yrityksen kannattavuutta voidaan parantaa Microsoft 365-lisenssin avulla?

 

Yhtenäinen alusta

Microsoft 365 kokoaa kaikki keskeiset toimisto-ohjelmistot ja yhteistyötyökalut yhteen pakettiin, mikä vähentää tarvetta hankkia ja ylläpitää useita erillisiä ohjelmistoja. Karsimalla ylimääräisiä järjestelmiä yhtenäistetään IT-järjestelmää ja säästetään kustannuksista merkittävästi.

Joustava hinnoittelu

Microsoft 365:n tilausmalli mahdollistaa joustavamman budjetoinnin. Voitte valita juuri teidän yrityksenne tarpeisiin sopivan tilausvaihtoehdon, jolloin maksatte vain käyttämistänne palveluista. Tämä vähentää turhia kustannuksia, kun ylläpidetään lisenssejä ohjelmistoihin, joita ei enää käytetä aktiivisesti.

Vähennä kolmannen osapuolen sovellusten tarvetta

Monet yritykset käyttävät ja maksavat kolmansien osapuolten sovelluksista tehdäkseen töitä, jotka voitaisiin hoitaa Microsoft 365:n avulla. Esimerkiksi Teams tarjoaa kattavat viestintä- ja yhteistyöominaisuudet, SharePoint ja OneDrive tarjoavat dokumentinhallintaa ja -säilytystä, kun taas Power BI tukee datan analysointia. Siirtymällä näiden sisäisten työkalujen käyttöön voidaan välttää kolmansien osapuolien sovellusten vuosittaiset lisenssimaksut, mikä voi säästää merkittäviä summia rahaa.

Parannettu tietoturva ja compliance

Microsoft 365 sisältää myös kattavat tietoturva- ja compliance-työkalut, jotka vähentävät tarvetta investoida erillisiin tietoturvaratkaisuihin.

Advanced Threat Protection, Data Loss Prevention ja eDiscovery ovat esimerkkejä ominaisuuksista, jotka auttavat suojaamaan arkaluontoista tietoa ja varmistamaan, että yrityksenne noudattaa alaa koskevia säännöksiä. Tämä ei ainoastaan paranna organisaationne turvallisuutta, vaan myös vähentää kuluja, jotka syntyvät useiden eri tietoturvatuotteiden ylläpidosta.

Jatkuva päivitys ja innovaatio

Toisin kuin perinteiset kertalisenssillä hankitut ohjelmistot, Microsoft 365 takaa pääsyn jatkuvasti päivittyviin ominaisuuksiin ja parannuksiin ilman lisämaksua. Tämä tarkoittaa, että organisaationne voi hyödyntää uusimpia teknologioita ja pysyä kilpailijoidensa edellä ilman tarvetta investoida jatkuvasti uusiin ohjelmistoversioihin tai -päivityksiin.

Kaksi henkilöä suunnittelee ohjelmistoa hyödyntäen matkapuhelinta ja paperista leikattuja malleja.

Aloita lisenssikustannusten karsinta Systems Gardenin avulla

Paras hyöty lisensseistä saadaankin hyödyntämällä niitä kokonaisvaltaisesti. Microsoft 365 tarjoaa monipuolisen ja kustannustehokkaan ratkaisun yrityksille, jotka pyrkivät yksinkertaistamaan IT-ympäristöään ja vähentämään lisenssimaksuja.

Siirtymällä Microsoft 365:n käyttöön voitte paitsi parantaa organisaationne tehokkuutta ja tietoturvaa, myös säästää merkittävästi kustannuksissa, jotka aiheutuvat useiden erillisten ohjelmistolisenssien hallinnasta. Tämän avulla yrityksenne voi keskittyä olennaiseen: kasvuun ja kehitykseen mutkattomasti työkaluja halliten. Tutustu vielä tarkemmin lisenssin hyötyihin.

Systems Garden auttaa asiakkaitaan hyödyntämään Microsoft 365:n tarjoamat mahdollisuudet kustannustehokkaasti. Ota rohkeasti yhteyttä, niin räätälöimme juuri teidän yrityksenne tarpeita vastaavan ratkaisun.

 

Kiinnostuitko? Anna meidän auttaa M365-lisenssin paremmassa hyödyntämisessä!

 

Ota yhteyttä