fbpx

Mobiilidokumentointi

Mobiilidokumentoinnilla tiedot ja raportit kentältä

Systems Gardenin mobiilidokumentointi on enemmän kuin digitaalinen raportti. Se on työkalupakki, jolla koko dokumentoinnin prosessi – raportin laatiminen, jakelu, seuranta ja tiedonhallinta – hoituu helposti ja luotettavasti.

Reaaliaikainen raportointi

Kuinka usein olet kuullut jonkun sanovan, että parasta työssä on raportointi?

Aika harvoin. Toki on heitäkin, jotka rakastavat Exceliä. Monet meistä kuitenkin tuskastuvat tiedonkeruuseen ja pitkiin raporttipohjiin, ja raportointia lykätään usein viimeiseen mahdolliseen hetkeen.

Liikkuvien työntekijöiden haaste on astetta suurempi. Tiedot kerätään kentältä perinteisin menetelmin, ja raportoidaan eteenpäin, kun on aikaa ja tilaisuus. Tieto saattaakin olla härskiintynyttä jo raportointihetkellä. Raportti lähetetään eteenpäin yleensä sähköpostitse. Tiedot koostetaan ehkä vielä yhdeksi isommaksi raportiksi, joka jaetaan taas sähköpostilla eteenpäin.

Raportointiaikaa kertyy, ja datakin on jo saattanut vanhentua ja vääristyä matkallaan kulmahuoneeseen. Kukaan ei nauti tekemisestään. Prosessia voidaan kuitenkin suoraviivaistaa reaaliaikaisella raportoinnilla, ja antaa työntekijöille enemmän aikaa lisäarvoa tuottavaan työhön.

Mobiilialustalla toimiva sovellus kulkee liikkuvien työntekijöiden mukana työmaille, esittelypisteisiin, tarkastuskohteisiin, tavaroiden vastaanottoon, liikkeisiin ja myyntitapahtumiin. Kenttätyöntekijät tallentavat älypuhelimella kohteen tiedot, kuvat, huomiot, palautteet ja tarkastustiedot suoraan ajantasaiseen, yhteiseen tietokantaan.

Tiedonkulku nopeutuu ja tehostuu, kun eri osapuolilla on mahdollisuus koostaa ja tarkastella lähes reaaliaikaisia raportteja, ilman välikäsiä.

Vaihda reaaliaikaiseen mobiiliraportointiin:

Tarkastusraportit

Tarkastusraportit

Tekniset tarkastusraportit vaativat runsaasti aikaa ja ne tehdään usein jälkeenpäin, jolloin osa tärkeistä huomioista saattaa unohtua. Mobiilidokumentoinnin avulla raportti tehdään paikan päällä saman tien ja kaikki tarvittava informaatio kuvineen saadaan mukaan.

Kuljetustarkastukset

Kuljetustarkastukset

Kun materiaalitoimitus kuljetetaan määränpäähän, ei perinteinen raportti juurikaan kerro toimituksen laadusta. Mobiilisti dokumentoimalla digitaaliseen raporttiin lisätään kuvia määränpäässä, jolloin materiaalin kunnosta ja sijainnista saadaan tarkka data talteen.

Itselleluovutukset

Toimiva itselleluovutus eli sisäinen tarkastusraportti on rakennusalan hankkeiden menestystekijä. Se on tärkeä osa koko kohteen luovutusprosessia ja laadunvarmistusta kaikissa urakkasopimuksissa. Itselleluovutuksen tarkoituksena on varmistaa, että tehtävä on suoritettu ja tarvittavat tiedot siirretään eteenpäin. Digitaalisesti toteutettu itselleluovutus mahdollistaa työkohteen kuvaamisen ja välittömän tiedonsiirron, mikä säästää aikaa ja väärinkäsityksiä.

Turvallisuushavainnot

Työpaikoilla ja työmailla on paljon turvallisuuteen liittyvää parannettavaa, ja paljon ihmisiä työtehtävissään niitä havaitsemassa. Jostain puuttuu kaide, johonkin on jätetty syttyvää materiaalia, jossain kulku- tai pelastustie on pakkauslaatikoiden sulkema. Sähköinen järjestelmä tehostaa prosessia tekemällä havainnoista reaaliaikaisia ja näkyviä.

Sovellukseen on mahdollista liittää myös turvakierrokset, jolloin ohjelmisto palvelee myös säännöllisissä mittauksissa ja niihin liittyvässä raportoinnissa

Miksi mobiilidokumentointi on parempi ratkaisu?

  • Työaikaa säästyy merkittävästi, kun paperilappujen täyttö jää pois
  • Raportin voi luoda mobiililaitteella paikan päällä
  • Kuvat ja tiedot työkohteesta suoraan dokumenttiin
  • Tarvittavat raportit lähtevät heti eteenpäin
  • Raportin laatija voi seurata prosessia
  • Digitaalinen dokumentti on pätevä todiste suoritetusta työstä
  • Kokonaiskuva töiden, tarkastusten ja toimitusten tiedoista pysyy hallussa

 

Asiakkaitamme:

Icopal Katto Oy

Tehokkuutta ja parempia asiakaskokemuksia mobiililla lomakejärjestelmällä

Lumene - konsulenttiraportointi

VALO Report tekee Lumenen konsulenttien raportointityöstä helpompaa

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen. Katsotaan minkälainen ratkaisu juuri sinun yrityksellesi sopisi. 

Suvi

Suvi Ranttila
suvi.ranttila@systemsgarden.com
+358 40 657 5235

15 + 11 =